Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Kapa Research: Πανίσχυρος ο Τσίπρας, χαμηλές πτήσεις για Ζωή και Λαφαζάνη

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

“ Τι απαντούν οι πολίτες για την περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης ”
Αναγκαία θεωρεί τη νέα συμφωνία το 72% των πολιτών, όπως δείχνει δημοσκόπηση της KAΠΑ Research, ενώ το 51,5% των πολιτών θεωρεί θετική τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της ΚAΠΑ Research για το vima.gr.

Στο ερώτημα, αν «η συμφωνία ήταν αναγκαία για τη χώρα ή υπήρχε εναλλακτική λύση», το 72% απαντά ότι «η συμφωνία ήταν αναγκαία», το 25,3% ότι «υπήρχε εναλλακτική λύση» ενώ το 2,7% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «πώς κρίνετε τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους», οι πολίτες απαντούν «θετικά» σε ποσοστό 24,5%, «μάλλον θετικά» σε ποσοστό 27%, «μάλλον αρνητικά» σε ποσοστό 16,1%, «αρνητικά» σε ποσοστό 31%, «δεν ξέρω/δεν απαντώ» 1,4%.

Στο ερώτημα «ποιος ευθύνεται περισσότερο που η σημερινή συμφωνία εμπεριέχει επώδυνα μέτρα για τους έλληνες πολίτες», το 48,7% απαντά «οι ευρωπαίοι ηγέτες που δεν έδειξαν κατανόηση στο πρόβλημα της Ελλάδας», το 44,7% απαντά «η ελληνική κυβέρνηση που έκανε λάθη και έχασε πολύτιμο χρόνο», το 6,9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Επίσης ποσοστό 70,1% απαντά ότι η συμφωνία πρέπει να υπερψηφιστεί από τη Βουλή, το 25,3% ότι πρέπει να καταψηφιστεί και το 4,6% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή, το 64,5% απαντά «να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση με στήριξη από την παρούσα Βουλή», το 31,2% «να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές», το 4,3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Στο ερώτημα «αν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, εσείς ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός», το 68,1% απαντά «Αλέξης Τσίπρας», το 22,6% «άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής» και 9,3% «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Ως προς τις δημοτικότητες, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει σε ποσοστό 58,8% θετική και μάλλον θετική γνώμη, το 40,7% των ερωτηθέντων εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Ο Ε. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει σε ποσοστό 48,5% θετική και μάλλον θετική γνώμη, το 50,1% εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 1,4% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Ο Στ. Θεοδωράκης συγκεντρώνει κατά 39,5% τη θετική και μάλλον θετική γνώμη των ερωτηθέντων, το 59,6% εκφράζει γι αυτόν μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,9% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Ο Π. Καμμένος συγκεντρώνει σε ποσοστό 35,2% θετική και μάλλον θετική γνώμη, και σε ποσοστό 63,1% μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, με το 1,7% των ερωτηθέντων να απαντά πως δεν γνωρίζει, ή δεν απαντά.

Η Φ. Γεννηματά συγκεντρώνει κατά 32,3% θετική και μάλλον θετική γνώμη, κατά 67,2% μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Ο Δ. Κουτσούμπας εξασφαλίζει τη θετική και μάλλον θετική γνώμη του 28,5%, και την μάλλον αρνητική ή αρνητική γνώμη του 68,9%, με το 2,6% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος συγκεντρώνει τη θετική και μάλλον θετική γνώμη του 10,8%, ενώ μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη εκφράζει γι' αυτόν το 88% των ερωτηθέντων, με το 1,2% να δηλώνει πως «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Ο Γ. Βαρουφάκης εξασφαλίζει σε ποσοστό 28,2% θετική και μάλλον θετική γνώμη, με το 71,6% των ερωτηθέντων να εκφράζει μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη και το 0,2% να δηλώνει πως δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει σε ποσοστό 25,8% τη θετική και μάλλον θετική γνώμη των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 73,7% την μάλλον αρνητική και αρνητική γνώμη, ενώ το 0,5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».

Τέλος, για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, θετική και μάλλον θετική γνώμη εκφράζει το 25,3%, αρνητική και μάλλον αρνητική το 73,1%, με το 1,6% να δηλώνει πως «δεν γνωρίζει / δεν απαντά».
Δημοσίευση σχολίου