Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αλ. Τσίπρας: 13η σύνταξη σε 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους

 
 Η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας είναι εξαιρετικά σημαντική και οδηγεί στην ελάφρυνση του χρέους κατά 45 περίπου δις. Άμεσος στόχος η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες χωρίς υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ σχολίασε ότι η Ελλάδα, με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος ολης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη.

Κάθε ευρώ που πλεονάζει, στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιανέμεται στους αδύναμους πολίτες, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι επανέρχεται η 13η σύνταξη σε όσους το έχουν ανάγκη. Το μέτρο αυτό αφορά 1.6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο αλλά ταυτόχρονα θα υπερσπιστούμε την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά για όσο ακόμα διαρκεί η προσφυγική κρίση, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου αγώνα. Θα βγούμε από την κρίση, όρθιοι και πιο δυνατοί, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ολοκλειρώνοντας τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: