Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Παππάς: Δεν υπάρχει καμιά διαφορά 15 μονάδων με τη ΝΔ-Εκλογές το 2019





«Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.
Τόνισε  επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της και έτσι πρέπει και οι υπόλοιποι να τηρήσουν τις δικές τους τις δεσμεύσεις τόνισε ο κ. Παππάς ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό πρόγραμμα επισήμανε πως μέχρι το 2018 δεν πρόκειται να αλλάξει και ανέφερε πως όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το μπλοκ των δανειστών δεν είναι ενωμένο. «Το ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα καθώς επίσημα η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του» σημείωσε .
Όσοι υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη λόγω της τεχνογνωσίας και λόγω της θέσης του περί ρύθμισης του χρέους διαψεύδονται και η αμφισβήτηση ήρθε από την Κομισιόν που αμφισβητεί τους αριθμούς του Ταμείου και ενώ υπήρξαν αποφάσεις για το χρέος χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ πάει «αγκαζέ» με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε.
«Έχουμε ένα ανοιχτό πολιτικό ανταγωνισμό Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται» τόνισε ο Νίκος Παππάς Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται» τόνισε ο Νίκος Παππάς.  «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως αυτή η άποψη είναι πλέον μειοψηφική ανάμεσα στους δανειστές και εμείς αγωνιζόμαστε για να μην επιβληθεί.
Σε σχετική ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά εκλογών με αφορμή και τις πρόσφατες περιοδείες του πρωθυπουργού στη Περιφέρεια, ο Ν. Παππάς σημείωσε πως υποχρέωση του πρωθυπουργού με τις επισκέψεις του είναι να αναδεικνύει το έργο που γίνεται και πρόσθεσε: «Εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει διαπεράσει η ιδέα της πολιτικής σκοπιμότητας. Δεν υπάρχει με τίποτε διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία».
Ο Ν. Παππάς ανέφερε πως υπάρχουν πραγματικές δυσκολίες και πως «η κυβέρνηση δεν παρέλαβε την εντολή του Γενάρη για να εφαρμόσει μία συμφωνία για την οποία δεν είχε εξ’ αρχής δεσμευθεί. Για αυτό το λόγο υπάρχει μέχρι και σήμερα η υπομονή του κόσμου».
«Δεν έχω πιέσει ποτέ κατά το παρελθόν τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές. Εκλογές θα γίνουν όταν ο Έλληνας πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει το τι παραλάβαμε και τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Κανένας δεν λέει ότι τα πράγματα είναι εύκολα αλλά οι φόροι που εφαρμόζονται είναι κατά 20 δισ. από τις δεσμεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων. Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξήθηκε έμεινε σταθερός ή μειώθηκε για αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Η μεσαία τάξη είναι η τάξη που υφίσταται το μεγαλύτερο μέρος των βαρών. Η ρύθμιση των δανείων και των φορολογικών υποχρεώσεων θα προχωρήσει» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς ρωτήθηκε και για ενδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν και απάντησε πως πάντα υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο αλλά όταν συμβεί θα πρέπει οι προϋποθέσεις και το περιβάλλον να είναι κατάλληλο.
Για το τι ειπώθηκε ανάμεσα στον Αλ. Τσίπρα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Α.Μέρκελ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε: «Δεν υπάρχουν μυστικά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την κ. Μέρκελ. Όλα ειπώθηκαν ανοιχτά. Ειπώθηκε πως η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους της και πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και πως οι κινήσεις μας (για την «13η σύνταξη») δεν επηρεάζουν τα συμφωνηθέντα και πως πρέπει να τις αποδεχθούν.
«Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα σε βάθος και είναι επικεφαλής συσκέψεων για όλα σχεδόν τα θέματα. Έχει υπομονή πολύ μεγάλη ειδικά με τους πολιτικούς αντιπάλους και τα συμφέροντα που τον έχουν πολεμήσει όσο κανέναν άλλο πρωθυπουργό», σημείωσε προσθέτοντας πως «έχουμε σχέδιο για μακρόχρονη αριστερή διακυβέρνηση».
Για τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη ανέφερε πως λέει πολλές ακρότητες αλλά θα κρίνει ο λαός «Έχει αποδειχθεί πως δεν μας κρατάει κανένας στο χέρι και ούτε οικοσκευές έχουμε λάβει ούτε δανειάκια, δανεικά και αγύριστα, για εκδοτικές επιχειρήσεις και ο νοών νοείτο» ανέφερε ο κ. Παππάς εννοώντας το δάνεια του Κήρυκα Χανίων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: