Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι Μητσοτάκηδες είναι οι Εφιάλτες της πολιτικής ζωής του τόπου

Οι Μητσοτάκηδες
Οι Μητσοτάκηδες
Το τριτοκοσμικό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 του Οκτώβρη του 1984. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρωθυπουργός τότε, σχολίαζε την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας: «Χθες η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε στην ηγεσία της έναν Εφιάλτη!».
Πρωτεργάτης της αποστασίας του 1965, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έμεινε στην ιστορία ως ο «Εφιάλτης της πολιτικής ζωής».
51 χρόνια μετά την αποστασία και 32 χρόνια μετά τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου που έχει μείνει στην ιστορία, οι «Εφιάλτες της πολιτικής ζωής» εξακολουθούν και ζουν ανάμεσά μας. Και, καθόλου συμπτωματικά, φέρουν το ίδιο επίθετο. Όπως εξάλλου λέει ο σοφός λαός «Το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο γόνος της οικογένειας των Μητσοτάκηδων που δεκαετίες τώρα ταλαιπωρεί τον τόπο, που δεκαετίες τώρα σιτίζεται από τα χρήματα του ελληνικού λαού, που δεκαετίες τώρα φαντασιώνεται την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας μέσω της υλοποίησης των πιο σκληρών νεοφιλελεύθερων στρατηγικών και πολιτικών, έρχεται για να επιβεβαιώσει τη λαϊκή σοφία.
Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως τις τελευταίες ημέρες, μετά τη γενναία απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διαθέσει το κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους και να αναστείλει τον ΦΠΑ στα νησιά, για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος - ο ίδιος και το κόμμα του - ψήφισε "παρών" στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, είναι καταιγιστικές.
Η Νέα Δημοκρατία αντιτάχθηκε χωρίς κανένα ίχνος ντροπής στην υλοποίηση των φιλολαϊκών μέτρων ανακούφισης που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλγκανγκ Σόιμπλε, τον υπηρέτη αυτόν της βιομηχανικής ελίτ της Γερμανίας, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εχθρό των ελληνικών συμφερόντων. Η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της παρέας του, εκτός από αντιλαϊκή, είναι και αντεθνική. Τα δε στοιχεία που έρχονται στο φως είναι αποκαλυπτικά του γεγονότος ότι η Νέα Δημοκρατία καθόρισε τη στάση της έπειτα από εντολές που έλαβε από το εξωτερικό. Με λίγα λόγια η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους μετά από εντολές που έλαβε η ηγεσία της από τους ακραίους κύκλους που δρουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα ιερατεία των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης και από το πολιτικό κέντρο του Βερολίνου.
Δικαίως τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε μήνυμα με αποδέκτη τον ελληνικό λαό: «Ο Μητσοτάκης θα μείνει στην ιστορία ως ένας ακόμη Εφιάλτης». Στη συλλογική συνείδηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μείνει ως εχθρός του ελληνικού λαού, ως εχθρός των ελληνικών συμφερόντων, ως ο διαπλεκόμενος υπηρέτης των ελίτ, ξένων και ντόπιων, ως ο μέγας υπονομευτής της μεγάλης εθνικής και λαϊκής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση.
Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του συνιστά ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ. Είναι δε ενδεικτική του πως σχεδιάζει να κυβερνήσει - αν συμβεί ποτέ το δυστύχημα και βρεθεί στη θέση του πρωθυπουργού - ο ίδιος: Με κοινωνική αναλγησία, με ξεδιάντροπη και απροσχημάτιστη υποτέλεια, με προσήλωση στην ολοκληρωτική επικράτηση των υπερεθνικών συμφερόντων με τα οποία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή, από τα παλιά τα χρόνια, οι Μητσοτάκηδες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση. Ο γιος του αποστάτη, ο γιος του "Εφιάλτη της πολιτικής", όπως είχε αποκαλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν ενδιαφέρεται για την προκοπή του λαού μας. Ετερόφωτος και αλαζόνας, ανίκανος και δουλοπρεπής, όπως έμαθε από την κούνια, είναι έτοιμος να παραδώσει τη χώρα στα συμφέροντα των δανειστών ή ακόμη χειρότερα να την εγκαταλείψει έρμαιο στα χέρια των ακραίων οικονομικών εθνικιστών του ευρωπαϊκού βορρά και της ντόπιας ολιγαρχίας που λυσσά για την ανατροπή της κυβέρνησης της Αριστεράς. Ο οικονομικός σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη και των οικονομικών συμφερόντων που τον χειραγωγούν περιλαμβάνει μία Ελλάδα εξαρτημένη. Ο ίδιος ωσάν νεοφιλελεύθερος οδοστρωτήρας θέλει να "οργώσει" την άκρη αυτή του ευρωπαϊκού νότου για να εφορμήσουν ανενόχλητα τα πολυεθνικά συμφέροντα σε μία γη εξαθλιωμένων ιθαγενών οι οποίοι θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί, έναντι της εναλλακτικής που δεν θα είναι άλλη από την εξόντωση του πληθυσμού. Ο πολιτικός σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει τον κυβερνητισμό, τον δικό του κυβερνητισμό, ως εργαλείο υλοποίησης των στρατηγικών που επιβάλλουν τα ξενικά συμφέροντα στις φτωχές χώρες. Προορίζει τον εαυτό του, όχι για πρωθυπουργό μίας ανεξάρτητης χώρας, αλλά για κυβερνήτη - διεκπεραιωτή των ξένων επιθυμιών και σχεδιασμών.
Αυτό είναι το τριτοκοσμικό, αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Έτσι σκέφτονται οι εφιάλτες της πολιτικής.
Για αυτό η πολιτική τους στάση καθορίζεται από τα τηλεφωνήματα που δέχονται από έξω.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: