Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΧΑΜΟΣ στη ΝΔ μετά την υπερηχητική ΣΦΑΛΙΑΡΑ Ντάισελμπλουμ στον Μητσοτάκη - Οι αντιδράσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χαμός στη Νέα Δημοκρατία - Έκθετος ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Αντιμέτωπη με νέο στρατηγικό αδιέξοδο αλλά και με τις φωνές δικαίωσης που ήδη ακούγονται στο εσωτερικό της βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, μετά και το «χαστούκι» Ντάισελμπλουμ για το ξεπάγωμα των μέτρων για το χρέος.
Ήδη στην Πειραιώς έχουν φθάσει οι πρώτες… γκρίνιες, δεδομένου ότι πολλά στελέχη είχαν προβλέψει το αίσιο τέλος – και την ήττα Σόιμπλε -, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην ταχθεί απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους και να υπερψηφίσει την εφάπαξ 13η σύνταξη, όπερ και δεν έπραξε.
Η παγίδα, στην οποία υπέπεσε από μόνη της η ηγεσία της ΝΔ, είχε διαφανεί ωστόσο από το παράδοξο, να μην υπερψηφίζει τη 13η σύνταξη ως μονομερή ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τις αποφάσεις για το χρέος, αλλά μετά να υπερψηφίζει το πάγωμα αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, λες και αυτό δεν ήταν «μονομερής ενέργεια».
Πέραν του αυτονόητου, ότι έδωσε ακόμα μία λαβή στην κυβέρνηση να τον ταυτίσει με τους ακραίους κύκλους των δανειστών, μετά και το ξεπάγωμα των μέτρων η ηγεσία της ΝΔ είναι έκθετη όχι μονάχα απέναντι στα ίδια τα στελέχη της αλλά απέναντι και στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όχι για αυτούς, για τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «έρχονται και μας λένε πως δεν θέλουν το επίδομα γιατί έχουν και άλλα εισοδήματα», αλλά το σύνολο των ασθενέστερων που με πείσμα ενάντια στο Βερολίνο, πήραν το έκτακτο επίδομα και θα κάνουν Χριστούγεννα.
Η μοναδική διαφορά ωστόσο στο νέο στρατηγικό αδιέξοδο, είναι ότι η απάντηση – «άδειασμα» – αυτή τη φορά δεν ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά από τους ίδιους τους δανειστές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται στη δυσχερή θέση να υπερασπίζεται μία θέση, την οποία επί του πρακτέου πλέον υπερασπίζεται μονάχα ο ηττημένος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε…
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: