Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ντάισελμπλουμ: Ξαναρχίζουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα



Οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το «πάγωμα» στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει εφάπαξ 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στους νησιώτες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες, αφού έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.
«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (...) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών» 

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.
«Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: