Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Το ευρώ καταρρέει και ο Σόιμπλε ζει τις «τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο»

ΣΟΙΜΠΛΕ


Σε χαμηλό 15ετίας το Ευρώ έναντι του δολαρίου. Εξέλιξη η οποία θα έπρεπε να χαροποιεί την Γερμανία καθότι διαθέτει την ισχυρότερη βιομηχανία της Ευρώπης που έτσι αποκτά ανταγωνιστικότητα, αλλά φεύ. Ο Σόιμπλε τα έχει καταφέρει έτσι ώστε η πτώση του ευρώ να αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την ίδια την Γερμανία, αφού η πολιτική του «ισχυρού ευρώ» το είχε καταστήσει ως επενδυτικό νόμισμα. Τώρα αυτό τελειώνει, το δολάριο επανέρχεται ως επενδυτικό νόμισμα και οι τερατογενέσεις τύπου Deutsche Bank που δημιούργησαν την υπερβολική έκθεση τους σε παράγωγα με μοναδικό αντίβαρο τα αποθεματικά σε ευρώ, κλονίζονται.

Ο Σόιμπλε παίζει το τελευταίο του χαρτί ρίχνοντας πάλι στο τραπέζι το Grexit για να πιάσει και τους τελευταίους φοβισμένους καταθέτες ώστε να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στις γερμανικές τράπεζες, εφαρμόζοντας παράλληλα σκλήρυνση της πολιτικής λιτότητας για να ισχυροποιήσει πάλι το Ευρώ. Ότι έκανε δηλαδή τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να καταστρέψει το ευρώ, την ευρωζώνη και τώρα ο εφιάλτης να έρχεται στην πρόσκαιρα οφελημενη Γερμανία ως άλλος κόκκινος στρατός. Εάν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας, η χώρα του θα βυθιστεί στον όλεθρο.

Γι’ αυτό τον λόγο, μετά τις εκλογές, η Μέρκελ με απαίτηση των σοσιαλιστών θα καρατομήσει τον καταστροφέα τοποθετώντας τον στο ΥΠΕΣ της Γερμανίας για να σταματήσει να ασχολείται με την Ευρώπη. Για να σωθεί Ευρώπη και Γερμανία μαζί.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: