Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μοσκοβισί και Πιτέλα στηρίζουν τα κοινωνικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση





Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου επίτροπου, Πιερ Μοσκοβισί, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, και του επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα αποκαθιστούν την πραγματικότητα, σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση.



Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να «παγώσει»τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.
"Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα”, επέμεινε ο Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».
Από την πλευρά του και ο  επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, δήλωσε:
«Οι δανειστές της Ευρωζώνης αποφάσισαν να αναστείλλουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Πίσω από αυτή την επαίσχυντη απόφαση βρίσκεται το μοχθηρό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσουμε δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη στις πιο χαμηλές συντάξεις, με το ζήτημα του χρέους. Πολλοί κορυφαίοι οικονομολόγοι και το ΔΝΤ έχουν ήδη δηλώσει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο κι ότι πρέπει να τερματιστεί η λιτότητα. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη συμβάλει αρκετά. Η χώρα δεν έχει ανάγκη από κυρώσεις, αλλά από επενδύσεις. Για το καλό των Ελλήνων και της ΕΕ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρέπει να ξαναδούν αυτή τη σκανδαλώδη απόφαση. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: