Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

O Γεροβασίλη:Κοντά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ

Η Όλγα Γεροβασίλη
Η Όλγα Γεροβασίλη





Την εκτίμηση ότι δεν απέχει πολύ το «κλείσιμο» της 2ης αξιολόγησης διατυπώνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Επένδυση» και υπογραμμίζει πως η στάση της κυβέρνησης παραμένει σταθερά απέναντι στις ιδεολογικά στοχευμένες, ακραίες, παράλογες απαιτήσεις του Δ.Ν.Τ. και των συμμάχων του εντός και εκτός συνόρων. Η κ. Γερβασίλη μάλιστα ζητά από την αντιπολίτευση να αναλάβει σοβαρά και έμπρακτα τις θεσμικές ευθύνες της απέναντι στις απαιτήσεις του Ταμείου για περαιτέρω λιτότητα. Ερωτηθείσα για το θέμα των απολύσεων απαντά: «Στη δική μας "ατζέντα" δεν υπάρχει καμία σκέψη για απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων». Για το ενδεχόμενο εκλογών στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στη σκληρή γραμμή , σημειώνει: «Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή τον περασμένο Σεπτέμβρη, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Ο ορίζοντας αυτός αυτής της προσπάθειας είναι ορίζοντας τετραετρίας».
Αναφερόμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζει εμμονικό το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζητά εκλογές. «Προφανώς, αυτή του η εμμονή δεν σχετίζεται μόνο με την ιδιοκτησιακή αντίληψη της ηγεσίας της Ν.Δ. για την εξουσία και την έλλειψη προγραμματικού λόγου, αλλά είναι ολοφάνερο ότι η ακατάσχετη εκλογολογία του συνδέεται με τα ακραία αιτήματα των δανειστών, στα οποία, κεκαλυμμένα, πλην καθαρά, έχει απαντήσει καταφατικά», υπογραμμίζει η κ. Γεροβασίλη και σημειώνει ότι: «Το "πάση θυσία στην εξουσία", σε συνθήκες δεσμεύσεων κι επιτροπείας, για τις οποίες αποκλειστική ευθύνη φέρει η πολιτική επιλογή των ομοϊδεατών του κ. Μητσοτάκη, το βλέπουν οι συμπολίτες μας και το αξιολογούν». Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επέκρινε και τη στάση της ΝΔ στη Βουλή κατά τη ψηφοφορία για το κοινωνικό μέρισμα τονίζοντας: «Η Ν.Δ.δεν έχει καν το θάρρος της γνώμης της και δηλώνει "παρών" στη Βουλή για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μιλά για "μονομερείς" ενέργειες από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».
Σχετικά με τις ευρωπαικές συμμαχίες τονίζει: «Η στήριξη των κ.κ. Μοσκοβισί, Σαπέν, Σούλτς, Πιτέλα κι άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν σχετικά με το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που πρότεινε πραξικοπηματικά ο κ. Σόιμπλε, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι μόνη της στην Ευρώπη απέναντι στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους. Ούτε στο εσωτερικό είναι μόνη της, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό».
Ερωτηθείσα για την ενεργοποίηση του «κόφτη» απαντά: «Στη δική μας "ατζέντα" δεν υπάρχει καμία σκέψη για απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.Έχουμε νομοθετήσει συγκεκριμένα πράγματα και υλοποιούμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις» και συμπληρώνει :«εξορθολογίζουμε τη Δημόσια Διοίκηση, μεταρρυθμίζουμε το κράτος, χωρίς πολιτικό αυταρχισμό,εξοικονομούμε πόρους μέσα από την πάταξη της γραφειοκρατίας και φιλοδοξούμε για ένα Δημόσιο τομέα παραγωγικό, αποτελεσματικό, διαφανή και φιλικό προς τον πολίτη».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: