Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016


«Να τοποθετηθεί η ΝΔ για το στέλεχος της που εμπλέκεται σε σκάνδαλο 14 εκατ. ευρώ»


Εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπλοκή στελέχους της ΝΔ σε σκάνδαλο 14 εκατ. ευρώ, το οποίο αποκάλυψε το koutipandoras.gr, ζητεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.



«Η εμπλοκή του δημάρχου Ευόσμου-Κορδελιού, Πέτρου Σούλα, ο οποίος είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, καθώς και του πρώην δημάρχου, Ευστάθιου Λαφαζανίδη, σε σκάνδαλο που αφορά ποσό ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μία ακόμα περίπτωση κατά την οποία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμπλέκονται σε υπό εξέταση υπόθεση που αφορά δημόσιο χρήμα», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του μετά την αποκάλυψη του koutipandoras.gr.
Από την Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), το οποίο αποκάλυψε το koutipandoras.gr, «η δημοτική αρχή του Ευόσμου - Κορδελιού, επί σειρά ετών, δεν έκανε τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να εισπράξει ποσά από ρυμοτομικές πράξεις διαχείρισης υπεδάφους, από ανακύκλωση υλικών αλλά και από τη βεβαίωση οφειλών προς της ΔΕΗ».
«Το αποτέλεσμα όλων αυτών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ο εν λόγω Δήμος να εμφανίζει ζημιές ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται δε πως οι κ. Πέτρος Σούλας και Ευστάθιος Λαφαζανίδης έχουν ήδη κληθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Διαφθοράς για να δώσουν κατάθεση για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπενθυμίζεται ότι όπως γράψαμε χθες, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είναι ο νυν δήμαρχος Ευόσμου - Κορδελιού, Πέτρος Σούλας, ο οποίος σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκεται στο σκάνδαλο ύψους 14 εκατ. ευρώ. Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έφερε στην επιφάνεια τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, την οποία είχαν ανοίξει πρώην και νυν αιρετοί, σε αγαστή συνεργασία με υψηλά ιστάμενους δημοτικούς υπαλλήλους.
Το όνομα του νυν δημάρχου, Πέτρου Σούλα, αλλά και του πρώην, Ευστάθιου Λαφαζανίδη -οι οποίοι κάθονται ανάμεσα σε αντιπροέδρους και βουλευτές της ΝΔ στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τον περασμένο Απρίλιο- βρίσκονται στη λίστα των 22 ατόμων που κάλεσε ο εισαγγελέας διαφθοράς ως υπόπτους για ανωμοτί κατάθεση. Μάλιστα, χθες κατατέθηκε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Οικονομικών από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: