Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Η νέα επική ΓΚΑΦΑ του Μητσοτάκη που θα καταστρέψει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η παραδοχή της ΦΡΙΚΗΣ





Η ΝΔ πόνταρε για ακόμα μια φορά στην αποτυχία της κυβέρνησης, αυτή τη φορά ήταν το επίδομα στους συνταξιούχους. Η εμπλοκή που προκάλεσε το βέτο του Σόιμπλε δημιούργησε την προσδοκία στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έπεφτε στο καναβάτσο και οι δανειστές θα τον ανάγκαζαν να πάρει πίσω τα μέτρα ανακούφισης που εξήγγειλε, γεγονός που θα τον οδηγούσε σε πολιτικό αδιέξοδο.
Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές. Και συνεχίζουν ότι ο χειρισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη να μη στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους και να ταχθεί στο πλευρό του Σόιμπλε γύρισε μπούμερανγκ.
Μάλιστα η ΝΔ αντί να δηλώσει την ικανοποίηση της ότι οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για το πακέτο ανακούφισης έγινε αποδεκτό, αμήχανη και σε μια απέλπιδα προσπάθεια επιχειρεί να «ψειρίσει τη μαϊμού» σε σχέση με το περιεχόμενο της επιστολής.
Από το Μοσχάτο, αμέσως μετά τη πράσινο φως του Ντάισελμπλουμ έλεγαν ότι, «Αφού βάφτισε το επίδομα «13η σύνταξη στο εσωτερικό» και «εφάπαξ βοήθημα» στο εξωτερικό, αφού αναγκάστηκε να στείλει «επιστολή συμμόρφωσης», η κυβέρνηση πανηγυρίζει σήμερα για το αυτονόητο: Οτι ξεκινάει μια συζήτηση για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει ήδη κλείσει με επωφελείς όρους για τη χώρα.
Είναι σαφές οτι τον κ. Τσίπρα και τη στενή παρέα του δεν τους ενδιαφέρει η χώρα και οι πολίτες της, αλλά το πώς θα συνεχίσουν την προπαγάνδα τους για να συντηρήσουν την ολοένα συρρικνούμενη εκλογική τους πελατεία.
Στο δρόμο του διχασμού θα πορευτούν μόνοι τους. Καλές γιορτές».
Πηγές από την κυβέρνηση απαντούσαν στις σχετικές διαρροές ότι στη ΝΔ  ομολογούν πως αν ήταν στην κυβέρνηση δεν θα απέδιδαν την υπεραπόδοση των στόχων στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν ανάγκη, ταυτιζόμενοι με τον Σόιμπλε.
Μετά την γκάφα να μην ψηφίσει η ΝΔ το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, έρχεται και δεύτερη με την παραδοχή ότι αν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας οι συνταξιούχοι δεν θα ελάμβαναν την οικονομική ενίσχυση.
Άλλωστε το περιεχόμενο της επιστολής Τσακαλώτου λίγη σημασία έχει αφού η κυβέρνηση έδωσε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση. Ενώ για τη συνέχεια του προγράμματος αν αποτύχει στους στόχους υπάρχει ήδη θεσμοθετημένος ο κόφτης.
Παράλληλα αποδεικνύεται με κυνικό τρόπο, λένε στην κυβέρνηση, ότι στη ΝΔ ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας και ταυτίζονται με Τόμσεν και Σόιμπλε.
Και σημειώνουν με νόημα ότι έφτασε η ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα  με ποιους συμφωνεί, «οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια του είναι με τον Τόμσεν και τα νέα μέτρα  που εκβιάζει».
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: