Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Τσίπρα στον Σοιμπλε (ο Μητσοτάκης έμεινε με την ουρά στα σκέλια) «Αντι να κουνούν το δάχτυλο να τηρούν τις συμφωνίες»

Tsipras

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! Οσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνούσε την ουρά στον Σοιμπλε(και καταψήφιζε το επίδομα στους συνταξιούχους) ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε όπως θα έπρεπε να απαντήσει ο κάθε Ελληνας Πρωθυπουργός στον Σοιμπλε «Δεν έχω κατανόηση όταν ο Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία»

Απάντηση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλγφκανγκ Σόιμπλε, έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε σε εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μεταναστών της Βουλής, απάντησε στα όσα είπε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του.

«Πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς. Εμείς βέβαια μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά!» είπε ο πρωθυπουργός.
«Εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Βουλής, η εκδήλωση που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται εδώ στη Βουλή για την υποδοχή ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών δεν είναι μια κοσμική εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα αλλά μια ουσιαστική εκδήλωση ανθρωπιάς που θέλει να αναδείξει τα πραγματικά συναισθήματα, θέλω να πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους και την αγάπη τους και έχουν δώσει πολλές φορές από το υστέρημά τους για να υποδεχθούν ανθρώπινες ψυχές, ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Όπως είπε και ο υπουργός Γιάννης Μουζάλας «αυτό που μας έτυχε θα το αντιμετωπίσουμε». Εγώ λέω ότι το έχουμε αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, στα camps εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι καθημερινά εκεί μια αναμέτρηση με τις κυρίαρχες αξίες μας. Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού είτε αυτή είναι η αρχαία ελληνική παράδοση-για να θυμίσω τους ικέτες- είτε είναι η ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Δεν είναι βέβαια όλοι και όλες στην ίδια στάση και αντιμετώπιση. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θέλω όμως να πω πως παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας και το προηγούμενο διάστημα και τώρα στην περίοδο της κρίσης, και εδώ όπως και στην Κεντρική Ευρώπη, αναπτύχθηκαν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις, ραγδαία θα έλεγα στην περίοδο της κρίσης, η κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει σήμερα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η αντίληψη που αξίζει στην παράδοση και τις αξίες του ελληνικού λαού και της ιστορίας του» είπε ο πρωθυπουργός.
«Ο ελληνικός λαός έχει πρόσφατες τις εμπειρίες της προσφυγιάς, πρόσφατες τις εμπειρίες της ξενιτιάς αλλά και της κακομεταχείρισης Ελλήνων προσφύγων ή μεταναστών σε χώρες του εξωτερικού και γι΄αυτό πιστεύω ότι κάνει μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή την εξαιρετικά δυσχερή πραγματικότητα, την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, με αξιοπρέπεια. Θέλω να πω βέβαια ότι έχουμε προβλήματα και δυσκολίες. Θα θέλαμε να έχουμε τη δυνατότητα να παράσχουμε ακόμη καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας εγκλωβισμένοι διότι θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα να βρουν προορισμό αλλά η μονομερής κίνηση του κλεισίματος των συνόρων τους έχει εγκλωβίσει εδώ. Θέλω όμως να πω, επίσης, έχουν γίνει και σημαντικές προσπάθειες και ο ρυθμός φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων είναι περίπου 100 θέσεις το μήνα. Θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, αλλά πιστέψτε με, με βάση τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι αξιόλογος ρυθμός. Δεν είναι αξιόλογη όμως η προώθηση της διαδικασίας της μετεγκαστάστασης κυρίως για τα ασυνόδευτα ανήλικα, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ευρωπαίοι εταίροι σε σειρά συνόδων κορυφής. Και πρέπει όσοι ιδίως ετούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί πρώτοι τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς. Εμείς βέβαια μέρες που είναι και έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου. Εμείς ανοίγουμε σήμερα την αγκαλιά μας και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους και παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: