Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το σχέδιο του Μητσοτάκη να τελειώσει τον Καραμανλή από τη ΝΔ και ο υπόγειος ρόλος της Ντόρας

Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Καραμανλής
Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Καραμανλής


Σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος Μητσοτακικών - Καραμανλικών





Αναζωπύρωση της αιώνιας κόντρας Καραμανλικών - Μητσοτακικών στη Νέα Δημο- κρατία καταδεικνύει μια αλληλουχία κινήσεων και γεγονότων που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα τόσο στο προσκήνιο όσο, κυρίως, στο παρασκήνιο.
Η πρωτοβουλία αυτή τη φορά ανήκει εξ ολοκλήρου στην πλευρά των Μητσοτακικών, καθώς οι Καραμανλικοί, προεξάρχοντος του πρώην πρωθυπουργού, απέχουν φανερά από τα τεκταινόμενα στην παράταξη και πάντως σε καμιά περίπτωση δεν δρουν ανασταλτικά στις προσπάθειες του Κυρ. Μητσοτάκη. 
Αποκορύφωμα της πολεμικής διάθεσης που τους διακατέχει, τα σενάρια, που στις αρχές της εβδομάδας διακινήθηκαν από τη Λ. Συγγρού, ότι ο Κ. Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Σενάρια που συνοδεύθηκαν με σχόλια για απαλλαγή της παράταξης από την «κηδεμονία» των Καραμανλικών! Η διακίνηση των συγκεκριμένων σεναρίων έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επεξεργάζονται σκοτεινά σχέδια με στόχο να εξωθήσουν τον πρώην πρωθυπουργό να αποχωρήσει από την παράταξη. Στον υπόγειο πόλεμο -όπως δείχνουν τα πράγματα- έχει εμπλακεί και η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία μέχρι πρότινος τηρούσε μια πιο ουδέτερη στάση. Πλην όμως, τώρα διακυβεύεται το μέλλον της οικογένειας…
Ο Κυρ. Μητσοτάκης, ούτως ή άλλως ορκισμένος εχθρός του Καραμανλισμού, φρόντισε από την επομένη της ανάληψης της αρχηγίας του να δείξει με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια γινόταν τις προθέσεις του. Το μένος του αυτό τον εξωθεί ακόμη και σε επιθέσεις εναντίον του ύπατου πολιτειακού παράγοντα, του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Έκοψε κάθε επικοινωνία με τον Κ. Καραμανλή, ενώ αντίθετα συνομιλεί τακτικά με τον Αντ. Σαμαρά, ενώ έκλεισε τις πόρτες της Λ. Συγγρού στους προσ- κείμενους στον πρώην πρωθυπουργό βουλευτές. Παράλληλα δεν χάνει την ευκαιρία να στρέφει έστω και εμμέσως τα πυρά στα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009, αλλά υπεραμύνεται αυτών της τριετίας 2012-2014. 
Προ ημερών, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο συνέδριο της Δράσης και άκουσε απαθής τον Στ. Μάνο να επιτίθεται στον Κ. Καραμανλή ωσάν να αναφερόταν σε αρχηγό άλλου αντιπολιτευόμενου κόμματος. Αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την εκδήλωση, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας απέφυγε να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη, γνωρίζοντας προφανώς ότι παρόντες θα ήταν οι Πρ. Παυλόπουλος και Κ. Καραμανλής. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι προγραμματίστηκαν άρον άρον τα εγκαίνια των γραφείων της… Τοπικής Οργάνωσης Κερατσινίου - Δραπετσώνας για να έχει ένα στοιχειώδες άλλοθι. 
Απούσα -αδικαιολόγητα- ήταν και η Ντ. Μπακογιάννη, παρότι το θέμα του βιβλίου αφορούσε θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της, που είναι η εξωτερική πολιτική. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είχαν συνομιλήσει μαζί της είχαν μείνει με τη βεβαιότητα ότι θα παραστεί, αλλά στην πορεία πληροφορήθηκαν ότι άλλαξε γνώμη και παράλληλα απέτρεπε κι άλλα στελέχη να προσέλθουν. Αντίθετα, η κ. Μπακογιάννη μετείχε, μαζί με τον Β. Βενιζέλο, σε συνέδριο με θέμα «Δίκαιο και Θρησκεία στην Ελλάδα». Την ίδια στιγμή, από τη Λ. Συγγρού, με αφορμή την παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη, σημείωναν ότι επιβεβαιώνεται η ύπαρξη υπόγειας επικοινωνίας μεταξύ Καραμανλικών και ΣΥΡΙΖΑ. Στον πόλεμο των Μητσοτακικών εναντίον των Καρα- μανλικών εντάσσουν ορισμένοι και την πρόσφατη επίθεση του συντρόφου της κόρης της Ντ. Μπακογιάννη, Αλεξίας, του Ανδρ. Παπαδόπουλου, κατά του Κ. Καραμανλή.
ΠΗΓΗ: Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: