Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Συμφωνεί η ΝΔ με την απαράδεκτη ομιλία Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο;


  
Σε γραμμή Σαμαρά ήταν ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, στην ομιλία του σε μία από τις σημαντικότερες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι αρνούμενος να μειώσει περαιτέρω τους μισθούς στην Ελλάδα προσπαθεί να διασπάσει την Ευρώπη. Θα βγει άραγε κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία να βάλει στη θέση του τον ομόσταυλό τους στο ΕΛΚ;

"Καταστρέφετε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη κ. Τσίπρα. Οι ακραίοι της Ευρώπης σας συγχαίρουν και σας χειροκροτούν. Και φοβάμαι ότι συναγελάζεστε με λάθος φίλους", είπε ο Βέμπερ.
Και συνέχισε: "Πώς μπορείτε να εξηγήσετε για παράδειγμα στους Βούλγαρους ότι δεν δέχεστε άλλες περικοπές όταν σε 5 κράτη μέλη ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος;"
Ο Βέμπερ χρησιμοποίησε και το επιχείρημα της δημοκρατίας στις άλλες χώρες: "Στη δημοκρατία πρέπει να ακούει κανείς την άλλη πλευρά, κάτι που εσείς στερείστε. Ο Τσίπρας εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της ελληνικής δημοκρατίας, κέρδισε το δημοψήφισμα με 61%. Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Σλοβακίας σκέφτεται και αυτός δημοψήφισμα. Κ. Τσίπρα, οι άλλοι δικαιούνται να ψηφίζουν; Ευρώπη είναι η αναζήτηση του σεβασμού. Αυτόν τον δρόμο εσείς τον εγκαταλείψατε. Αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς τον συμβιβασμό. Επανέλθετε στη λογική. Καταθέστε ένα πρόγραμμα".
Και συμπλήρωσε: "Το κούρεμα του χρέους δεν θα πλήξει τους τραπεζίτες, μη λέτε ψέματα. Θα πλήξει νοσοκόμες στη Σλοβακία και δημόσιους υπαλλήλους στη Φινλανδία. «Καταστροφική» η διακυβέρνησή σας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: