Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

ΡΑΠΙΣΜΑ της Κομισιόν στην Τουρκία μετά τον καταιγισμό του Προκόπη Παυλόπουλου!


ΥΠΕΘΑ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡ.

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ευρωπαϊκής ένωσης, υπάρχει τέτοια απερίφραστη δήλωση στήριξης υπέρ της Ελλάδας. «Εάν δεν σεβαστείτε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, θα έχετε να κάνετε με ολόκληρη την ευρωπαΐκή ένωση», αυτή ήταν η δήλωση της αρμόδιας επιτρόπου.

Όλα αυτά μετά το αυστηρό μήνυμα και τον καταιγισμό δηλώσεων του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έθεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν φυλά μόνο τα ελληνικά σύνορα αλλά τα σύνορα ολόκληρης της Ευρώπης.

Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ, δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξελλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής, μετά τις νέες τουρκικές προκλήσεις με δηλώσεις για τα Ιμια και την Κάσο. «Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής γειτονίας και την καλεί να αποφύγει κάθε είδους πηγή τριβών, απειλής ή ενέργειας που στρέφεται κατά κράτου-μέλους, πλήττει τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, η οποία πρόσθεσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».
«Επιπλέον, η ΕΕ τονίζει την ανάγκη να γίνει σεβαστή η κυριαρχία των κρατών-μελών επί των χωρικών υδάτων τους και του εναέριου χώρου τους», τόνισε η κ. Κοτσιγιάντσις.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου