Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 24,6% η ανεργία τον Αύγουστο


Mειωμένο κατά μιάμιση περίπου ποσοστιαία μονάδα ήταν το ποσοστό της ανεργίας για τον Αύγουστο του 2015, έναντι του αντίστοιχου μήνα της περυσινής χρονιάς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 24,6% εφέτος τον Αύγουστο, έναντι 26,2% τον Αύγουστο του 2014 και έναντι 24,9% του Ιουλίου του 2015.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο κατά 67.426 άτομα, ενώ οι άνεργοι µειώθηκαν κατά 78.084 άτοµα σε σχέση µε το Αύγουστο του 2014 (µείωση 6,2%) και κατά 15.740 άτοµα σε σχέση µε τον Ιούλιο του 2015 (µείωση 1,3%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ανεργία εξακολουθεί να πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, με ποσοστό 28,5%, έναντι 21,5% για τους άνδρες.

Επίσης, οι νέοι 15-24 ετών είναι η ηλικιακή ομάδα που βιώνει πιο έντονα τον "εφιάλτη" της ανεργίας, αφού το σχετικό ποσοστό αγγίζει το 47,9%. Ακολουθεί με ποσοστό ανεργίας 31,3% η ηλικιακή ομάδα 25-34.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή της ανεργίας, Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα και Ήπειρος - Δυτική Μακεδονία είναι οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στις οποίες καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστό (27,8% και 26,6% αντίστοιχα).

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που δείχνουν μείωση του ποσοστού της ανεργίας τον Αύγουστο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου τόνισε πως "οι αριθμοί διαψεύδουν όσους επένδυσαν το καλοκαίρι στην τρομοκρατία των capital controls", επισημαίνοντας πως "οι κραυγές περί βύθισης της ελληνικής οικονομίας και απώλειας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξαιτίας των κεφαλαιακών περιορισμών, αποδεικνύεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ".

"Σε αντίθεση με εκείνους που επένδυσαν στο κλίμα τρομοκρατίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα, επιδεικνύουν αξιοθαύμαστες αντοχές" είπε η κ. Αντωνοπούλου και πρόσθεσε: "Στόχος των προγραμμάτων που σχεδιάζουμε είναι να συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε προκειμένου να διατηρήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: