Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ο δημοσιογράφος που έβγαλε εκατομμύρια στο εξωτερικό και ο ελεγχόμενος εκδότης που επένδυσε σε σπιτι στο Λονδίνο

Έχει καταντήσει αηδία η «ευγένεια» της παρούσας κυβέρνησης με τα μεγαλολαμόγια της διαπλοκής. Ενδεικτικά οι δύο περιπτώσεις γνωστού «συγκροτήματος» που την ώρα που μιλάμε εκβιάζει την κυβέρνηση για να ξεπλυθούν τα ληστροδάνεια της αρκούν για να εξοργίσουν και τον πλέον καλοπροαίρετο.
Συγκεκριμένα, ποιά κυβέρνηση θα ανεχόταν να εκβιάζεται από:
– Εκδότη ο οποίος ελέγχεται για ληστροδάνεια αλλά μπορεί και παρκάρει τα κλεμμένα του, διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων σε ακίνητο στο Λονδίνο; Η μέθοδος είναι απλή, της μεγάλης σχολής των μιζαδόρων του ΙΕΚ Σημίτη. Έχουμε παρκάρει τα κλεμμένα σε καταπίστευμα οφσόρ, το οποίο «επενδύει» σε εταιρεία διαχείρισης ακινήτων στο Λονδίνο και αγοράζει ακίνητο μέσω της εταιρείας. Η εταιρεία που βεβαιως εκπροσωπείται από δικηγόρο – αχυράνθρωπο, σαν αυτόν του Αντρίκου στην Ελβετία, έχει ως κύριο μέτοχο άλλη μία εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (BVI). Που με την σειρά της έχει κύριο μέτοχο μία Οφσόρ που αφανής μέτοχος είναι ο εκδότης. Διαχειρίστρια τράπεζα είναι κάποια με μεγάλη εμπειρία στην κάλυψη υψηλών προσώπων. Όπως καλή ώρα, η EFG την οποία τιμώρησαν οι Βρετανικές αρχές για αδιαφάνεια σε λογαριασμούς προσώπων «πολιτικού ενδιαφέροντος», αλλά τότε οι Σαμαροβενιζέλοι δεν ασχολήθηκαν για να δουν ποιά ειναι αυτα τα πολιτικά πρόσωπα. Σε αντίθεση π.χ. με το Πακιστάν.
EFG: «Μα ξεπλένει χρήμα ο όμιλος Λάτση»; Εξέλιξη βόμβα από τα ευρήματα διεθνούς έρευνας!
– Δημοσιογράφο εσωτερικής στήλης, που φέρεται να βρίσκεται στην λίστα Νικολούδη, έχοντας βγάλει στο εξωτερικό έμβασμα – μαμούθ 2,155,000 Ευρώ! Προσοχή, δεν μιλάμε για την κυρία Τρέμη ή τον κύριο Πρετεντέρη που πιθανόν να είχαν αυτή την οικονομική δυνατότητα, αλλά για κάποιον απλό αρθρογράφο εσωτερικής σελίδας. Που όμως φημίζεται για τις βρώμικες δουλειές που αναλαμβάνει, συκοφαντώντας και υβρίζοντας «αντιπάλους». Ίσως έτσι να δικαιολογείται και η προέλευση του ποσού, αφού οι νόμιμες αμοιβές στην αντίστοιχη θέση δεν υπερβαίνουν τα 700 ευρώ τον μήνα ανά μέσον όρο. Και όμως, αυτή η περιβόητη «λίστα Νικολούδη» με τα δις των εμβασμάτων εξωτερικού… αγνοείται! Ναι, ο ορισμός της ολοκληρωμένης διαφθοράς, δεν βρίσκεται πλέον στο αρμόδιο υπουργείο…
Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να σοβαρευτεί, αλλιώς να μας πει ότι εκβιάζεται γιατί στις λίστες βρίσκονται και δικά της φυντάνια. Οι αβροφροσύνες και οι χειρισμοί με το γάντι θυμίζουν την διαχείριση του ανίκανου Ολάντ στην τρομοκρατία, πριν το μεγάλο χτύπημα στο Παρίσι. Κινηθείτε λοιπόν σήμερα, για να γλιτώσουμε την λύση τύπου χούντας αύριο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: