Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

"Ν.Δ.: Πώς να αυτοκαταστραφείτε... όπως - όπως"



Στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από τις εκλογές, η Ν.Δ. μέσω του Χρ. Σταϊκούρα διατυμπάνιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "στοίχισε" στην Ελλάδα 66 δισ. ευρώ, αφού φέτος θα έχουμε ύφεση έως και 4%, η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει και ότι, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, έχει αυξηθεί το κόστος δανεισμού.
Δύο μήνες μετά, τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Αυτό που προκύπτει από τις τελευταίες οικονομικές ειδήσεις είναι ακριβώς το... αντίθετο!
Όπως αποδεικνύεται από τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, με στοιχεία που έχουν επικαιροποιηθεί από την Κομισιόν και τους θεσμούς, το 2015 όχι μόνο δεν θα έχουμε ύφεση 4%, αλλά δεν θα υπάρχει καθόλου ύφεση.
Επιπροσθέτως, από πουθενά δεν προκύπτει ότι η πραγματική οικονομία κατέρρευσε, ενώ οι τράπεζες την Παρασκευή βρήκαν όλα τα απαραίτητα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή τους. Τέλος, ως αποτέλεσμα όλων αυτών, τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων πέφτουν σε χαμηλό έτους.
Η Ν.Δ., δυστυχώς, δεν μένει πίσω μόνο στις προβλέψεις, αλλά και στην πολιτική πρακτική! Βυθισμένη από το καλοκαίρι στη χειρότερη περίοδο εσωστρέφειας, που φθάνει σε σημείο εμφύλιας σύρραξης, κάνει από κοινού με τους μιντιοκράτες, αντιπολίτευση γενικευμένου μίσους και λάσπης με μοναδικό όραμα που θα μπορούσε να συνοψιστεί στο σύνθημα "Ρίξτε τον Τσίπρα όπως - όπως".
Από το "όπως - όπως συμφωνία τώρα" του Ιουλίου φτάσαμε στις "όπως - όπως" προβλέψεις Σταϊκούρα, στη λογική να τρομάξουμε τον κόσμο και στη συνέχεια στις "όπως - όπως υποθέσεις σοκ" για τον Σταθάκη, τον Φλαμπουράρη και τον Φίλη έως την Πανουσιάδα.
Τα ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Τόσο κοντά όσο κοντόφθαλμη και μικροπολιτική είναι η στάση της Ν.Δ.
Η τακτική τού "ό,τι να 'ναι" δεν συνιστά πολιτική στάση και κυρίως δεν είναι υπεύθυνη στάση.
Στη συνέντευξη του Χρήστου Σταϊκούρα ο τίτλος που έπαιζε παντού ήταν: «Σταϊκούρας: Πώς κατέστρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ την οικονομία».
Δυστυχώς για τη Ν.Δ., ο τίτλος που θα μπορούσε να αποδίδει τη συνολική στάση της τους τελευταίους μήνες είναι "Ν.Δ.: Πώς να αυτοκαταστραφείτε όπως - όπως".
Σήμερα οι νεοδημοκράτες προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν νέο αρχηγό... Πλην όμως οι κάλπες δεν προσήλθαν...
Συμπέρασμα: Τα παρτάλια που δε μπορούν ούτε κομματικό εκλογικό πανηγυριάκι να διοργανώσουν, επιμένουν με τη μέθοδο του εκφοβισμού και της λάσπης να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να κυβερνήσουν… Που πας ρε Καραμήτροοο…


Δεν υπάρχουν σχόλια: