Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Κρίση στο Mega, μπανανόφλουδα για το Πρώτο Θέμα η υπόθεση Πανούση


Αμφίπλευρες αναταράξεις προκαλεί η υπόθεση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση, καθώς τα media επιλέγουν να κλιμακώσουν την ένταση, υποπίπτοντας όμως σε ουσιώδη ατοπήματα που αφήνουν τρωτά σημεία για την αντεπίθεση της κυβέρνησης. Ετσι το Πρώτο Θέμα και το Mega Channel που σηκώνουν το λάβαρο της επίθεσης κατά του Πάνου Λάμπρου βρίσκονται αμφότερα εκτεθειμένα για λάθος χειρισμούς.

Επιπλέον το Mega Channel αντιμετωπίζει εσωτερική μίνι-κρίση με τον διευθυντή ειδήσεων Μανώλη Καψή να τελεί υπό παραίτηση, ενώ η Όλγα Τρέμη δεν θα παορυσιάσει το αποψινό δελτίο ειδήσεων. Αυτή την ώρα διεξάγεται συνέλευση των δημοσιογράφων του καναλιού, όπου συζητούνται οι χειρισμοί διευθυντικών στελεχών και τίθενται ζητήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με αφορμή την άρνηση του διευθυντή ειδήσεων να δώσει "μικρόφωνο" στην κυβερνητική εκπρόσωπο, ώστε να ακουσθεί και η άποψη της κυβέρνησης για τα γεγονότα.

Ο κακός χειρισμός του Μανώλη Καψή φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από την πλευρά των μετόχων, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή ειδήσεων. Οι μεγαλομέτοχοι είναι κόντρα στην κυβέρνηση λόγω των τηλεοπτικών αδειών και επιδή υποχρεώνονται να πληρώσουν τους φόρους επί των διαφημιστικών εσόδων προηγουμένων ετών, όπως προβλέπει ο νόμος. Φαίνεται όμως ότι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να τραβήξουν στα άκρα την αντιπαράθεση.

Η διακοίνωση της πρόθεσης του Μαξίμου να δώσει συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων και στο ΕΣΡ, δείχνει ότι η ανοιχτή σύγκρουση έχει πυροδοτηθεί.

Με τον χειρισμό του Μανώλη Καψή φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν τα όρια των χτυπημάτων προς την κυβέρνηση και παραβιάσθηκαν κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Πολιτικοί σχολιαστές και κοινοβουλευτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η η στάση του Mega απέναντι στην κυβερνητική εκπρόσωπο πλήττει καίρια το κύρος και την εγκυρότητα του μέσου, ενώ παράλληλα δίνει όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του το Πρώτο Θέμα χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του Protothma.gr ως πολιορκητικό κριό, εξαπολύοντας καθημερινά επιθέσεις κατά της κυβέρνησης με έντονο κιτρινισμό και σκανδαλολογία. Αυτή τη φορά έφθασε να κατηγορήσει τον άμισθο σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης Πάνο Λάμπρου για... διασπάθιση δημοσίου χρήματος, επιδή μετέβη στις φυλακές Διαβατών δαπάναις του υπουργείου, ξοδεύοντας 47 ευρώ(!!) για εισιτήρια τρένου μετ επιστροφής.

Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη που επέλεξε το Πρώτο Θέμα ανοίγουν πλέον τον ασκό του Αιόλο,υ καθώς η κυβέρνηση βρίσκει λόγους για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και να προσωποποιήσει τις συγκρούσεις στον Θέμο Αναστασιάδη και την οικογένεια Μπόμπολα, κερδίζοντας στήριξη από την κοινωνία.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: