Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα «παραλειπόμενα» του Συμβουλίου: Ο Τσίπρας «έκανε «τράκα» τσιγάρο από τον Λεβέντη!


«Γιατί όχι;», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στον Σταύρο Θεοδωράκη όταν του είπε: «Ετοιμάσουν να κυβερνήσεις με τον Λεβέντη» - «Μέχρι να κάνετε εσείς εσωκομματικές εκλογές, εγώ θα έχω κάνει άλλες δύο βουλευτικές εκλογές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Πλακιωτάκη

Ήταν τόσο μεγάλη η ένταση η οποία επικράτησε στις συζητήσεις του Προεδρικού και η πίεση που αισθάνθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που δεν κρατήθηκε και θέλησε να ανάψει ένα τσιγάρο.

Καθότι, όμως, δεν διέθετε πακέτο, αφού δεν είναι τακτικός καπνιστής βολεύτηκε με «τράκα» από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη που έτεινε το πακέτο του (μάρκας West) μόλις ο κύριος Τσίπρας είπε: «Ποιος θα μου δώσει ένα τσιγάρο;».
Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, το γνωστό moto «η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο» ίσχυσε και για τον εταίρο του Πάνο Καμμμένο. Με τη διαφορά ότι εκείνος δεν ζήτησε τσιγάρο, καθώς είχε δικό του πακέτο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που δεν μπορούσε το ντουμάνι που επικράτησε στην αίθουσα, σηκώθηκε και άνοιξε τα παράθυρα.

******
Η σύσκεψη, πάντως, είχε αρχίσει με διάθεση για σεβασμό στην προστασία της υγείας των αρχηγών. Τους σέρβιραν χυμούς γκρέιπφρουτ που τους είπαν ότι ήταν από τα δένδρα του Προεδικού Μεγάρου.
******
Πριν σοβαρέψουν τα πράγματα, ωστόσο, και χάσει την ψυχραιμία του ο κ. Τσίπρας από τα «όχι» των άλλων αρχηγών, εμφανής ήταν η προσπάθειά του να δημιουργήσει φιλικό κλίμα. «Μέχρι να κάνετε εσείς εσωκομματικές εκλογές, εγώ θα έχω κάνει άλλες δύο βουλευτικές εκλογές», είπε γελώντας κάποια στιγμή προς τον μεταβατικό αρχηγό της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη. Ο τελευταίος μάλλον δεν εκτίμησε ιδιαίτερα την πρωθυπουργική απόπειρα για χιούμορ και δεν σχολίασε το «πείραγμα».
******
Ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας, από την άλλη, ανταποκρίθηκε στη χιουμοριστική παρατήρηση του επικεφαλής του Ποταμιού.
«Ετοιμάσου να κυβερνήσεις Λεβέντη», του είπε κάποια στιγμή ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρωθυπουργός τού απάντησε γελώντας: «Γιατί όχι;». Εκτός και αν δεν το θεώρησε χιούμορ και παρά το γέλιο του το πήρε σοβαρά, καθώς πολλά λέγονται για το φλερτ του Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: