Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ο κόσμος καίγεται και οι ΠΑΣΟΚοι κάνουν συνάξεις…

Η μετάσταση του πασοκισμούΈχουν τρομερή πλάκα εκεί στο ΠΑΣΟΚ, ζουν μια περίοδο ιδιότυπου ιδρυματισμού σταθερά προσανατολισμένοι στο μικρόκοσμο τους και μάλιστα την ώρα που η Ελληνική κοινωνία «λειώνει» και ο μισός πλανήτης φλέγεται, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθειά κρίση με τον  πόλεμο να έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό της με τον πιο δραματικό τρόπο.

Πληροφορήθηκα με απορία για το λάθος πολιτικό timing και το σκοπό του εγχειρήματος,  ότι στο ξενοδοχείο Stanley στη πλατεία Καραϊσκάκη ο παλιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος Μωραΐτης, μαζεύει  τις πολιτικές του επιρροές προκειμένου να οργανώσει την προσωπική ισχυροποίηση του στο ΠΑΣΟΚ.

Διότι τα πράγματα ( κι έχει χίλια δίκια ο άνθρωπος ) δεν τα βρήκε όπως του είχαν υποσχεθεί οι δημιουργοί του κλίματος «γυρίζω σπίτι» δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ.

Σας θυμίζω ότι οι ΠΑΣΟΚΟΙ περίμεναν διαφορετικά αποτελέσματα στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Οραματιζόντουσαν τους εαυτούς τους με κουστούμια στα υπουργικά έδρανα και μερίδιο στην εξουσία του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ή και με τη Νέα Δημοκρατία αν τους βοηθούσε η τύχη. Αλλά σε κάθε περίπτωση επιστροφή στην  εξουσία.

Σε αυτή την βάση  οι ΠΑΣΟΚΟΙ προσέγγιζαν για λόγους εκλογικής συσπείρωσης πολλά στελέχη μεταξύ των οποίων και τον Θάνο που είχαν αποχωρήσει με τον ΓΑΠ για να φτιάξουν κόμμα, το οποίο όπως θυμάστε (το κόμμα του ΓΑΠ)  το Γενάρη  δεν μπήκε στη βουλή ενώ  στις πρόσφατές εθνικές εκλογές δεν αποτόλμησε καν να «κατέβει στις εκλογές».

Έλα όμως που όταν  ο  Θάνος αποχώρησε από το ΓΑΠ και επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, για να είμαστε  ειλικρινείς με ένα όχι και τόσο κομψό τρόπο (εξού και το παρατσούκλι του κονόμησε «Τσιριμώκος»), τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

Διότι ούτε στο γκουβέρνο  μπήκε το ΠΑΣΟΚ για να λάβει κι αυτός μια κρατική θέση και φυσικά ούτε λόγος να εκλεγεί βουλευτής επικρατείας διότι ήταν στο βάθος της λίστας.

Έτσι είδε και αποείδε, έκανε και  την μεγαλειώδη σκέψη ότι τώρα που ο Τσίπρας είναι στα χαμηλά του λόγω του  μνημονίου και η επιρροή του μειώνεται στους ΠΑΣΟΚγενείς και κατέληξε πως ήρθε η ώρα να μαζέψει ανενεργούς παράγοντες της σοσιαλδημοκρατίας και νεοφιλελευθέρους κεντρογενείς για  να δυναμώσουν μια ομάδα ώστε   να διαπραγματευτούν με αξιώσεις συνδιοίκησης την Φώφη.

Πρώτη διαπραγμάτευση φυσικά να κοπεί μαχαίρι ο χαβαλές και το λεκτικό μπουλιγκ που ζει από τους παλιούς συντρόφους του.

Έτσι οπως μαθαίνουμε αυριο στο ξενοδοχειο Stanley όποιος θέλει να μπει για πρώτη ή δεύτερη φορά στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση, μάλιστα δεν υπάρχει και κίνδυνος παρεξηγήσεων με άλλα γνωστά αστέρια που έχουν αξιώσεις ελέγχου της ομάδας που θα δημιουργηθεί διότι την πρωτοβουλία την «έντυσαν» οι συνεργάτες του Θανάση με τον μανδύας της αυθόρμητης πρωτοβουλίας.olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: