Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΕΠΙΣΗΜΩΣ σε Ελληνικά χέρια νέα λίστα καταθέτες στην Ελβετία!

 ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΩΝ

Με απολύτως θεσμικές ενέργειες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και συντονιστή τον Γιώργο Βασιλειάδη κατάφεραν για πρώτη φορά να επαναπατρίσουν λίστα – μαμούθ με 10,500 καταθέτες στην Ελβετία. Η επιτροπή που χειρίστηκε την υποθεση και τις διαπραγματεύσεις με την επιστασία της ακέραιας εισαγγελέως κυρίας Ελένης Τουλουπάκη γκρέμισε την υποκρισία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Των οποίων οι ευθύνες δεν είναι πλέον πολιτικές αλλά ποινικές.
– Η κυβέρνηση Παπανδρέου πλέον αποδεικνύεται πως διαχειρίστηκε την υποθεση της λίστας Λαγκαρντ με μοναδικό σκοπό να την συγκαλύψει.
– Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έστησε τις δηθεν διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, ορίζοντας μάλιστα ως επικεφαλής τον Παπασταύρου, προκειμένου να μην υπάρξει καμμία θεσμική συνεννόηση!

Σήμερα λοιπόν, με αθόρυβες αλλά απόλυτα θεσμικές διαδικασίες, η Ελλάδα έχει στα χέρια της μία λίστα που αξίζει δεκάδες δις. Η λίστα είναι κωδικοποιημένη σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο για το τραπεζικό απόρρητο που όμως δίνει στην Ελληνική πλευρά το δικαίωμα της άρσης απορρήτου ανά περίπτωση. Εγγυάται μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει ουδεμία άνομη συναλλαγή αφού οι νομικές διαδικασίες ελέγχου θα αναφέρονται με κωδικό και οχι με όνομα. Αδύνατον δηλαδή να υπάρξει διαρροή στους φοροφυγαδες «μεγαλοσχήμονες» από τα σταγονίδια εντός συστήματος.
Η ανησυχία στους Ελβετούς τραπεζίτες που έκαναν τα περιβόητα «σεμινάρια φοροδιαφυγής» στην Μ. Βρετανια, το King George και τα άλλα κεντρικά ξενοδοχεία είναι απολύτως δικαιολογημένη.
Να δούμε ποιός θα τολμήσει να εμποδίσει την διαδικασία.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: