Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

"Ή θα ρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ώς τα Χριστούγεννα ή ποτέ"


"Επικίνδυνα σενάρια" κατήγγειλε η Όλ. Γεροβασίλη: "Τώρα, σε μια στιγμή ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να πλήξουν την προσπάθεια, αλλά και τη χώρα, προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία"

Σε σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης, με πτώση της κυβέρνησης εν προκειμένω, εντάσσουν συνεργάτες του πρωθυπουργού το νέο σίριαλ που προβάλλουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, την αποκαλούμενη και ως «Πανουσιάδα».

Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει εκπρόσωποι του παλαιού πολιτικού, οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου, που έχει φθάσει στα «αυτιά» της κυβέρνησης, είναι απλό: «Ή θα ρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ώς τα Χριστούγεννα ή ποτέ».

Το σχέδιο έχει το εξής σκεπτικό: Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης θα κλείσει ομαλά, εκτός απροόπτου, για να ακολουθήσει ένα δύσκολο σαρανταήμερο. Από το 2016 όμως και μετά τα πράγματα αλλάζουν, πολύ περισσότερο όταν καταλήξει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος και ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης.

Το οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης είχε και θα έχει, ως φαίνεται, πολλά επεισόδια ακόμη. Ξεκίνησε από την επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Όταν αυτή δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, τότε ο στόχος άλλαξε: Πάνος Λάμπρου και οι βουλευτές (που δεν έχουν κατονομαστεί ακόμη) οι οποίοι έχουν σχέση, τάχα, με την τρομοκρατία.


Το... ξαναζεσταμένο φαγητό της τρομοκρατίας

Παλαιά σχέδια με παλαιά υλικά, καθώς, όπως θύμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου (μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι»), από το 2012 ακόμη, διάφοροι κύκλοι και δυνάμεις με προεξάρχουσα τη Ν.Δ. «προσπαθούσαν να αποδείξουν τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία».

Όπως μεταδίδει εξάλλου ο απεσταλμένος μας στη Μάλτα Νίκος Λιονάκης, κυβερνητικές πηγές έθεταν τα εξής ερωτήματα: «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός; Και πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Επιπλέον οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση σχετικά με τον Πάνο Λάμπρου, παραπέμποντας συγχρόνως στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την πολύχρονη ενασχόλησή του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων.


Π. Λάμπρου: Κατασκευασμένοι διάλογοι

Ο ίδιος ο Π. Λάμπρου, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του σημείωσε πως σε διάλογο που να γίνεται αναφορά σε τοποθέτηση βόμβας εναντίον του Γ. Πανούση (και όποιου άλλου, υπονοείται ασφαλώς) ουδέποτε έχει πάρει μέρος. Και επαναλαμβάνει: «Ο δρόμος της δικαιοσύνης είναι ανοιχτός».


Έστησαν θέμα Μουζάλα και διαψεύστηκαν

Εμβόλιμα, όμως, στην «Πανουσιάδα», χθες συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης (κυρίως του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη)... έπαιξαν με μια είδηση που γρήγορα διαψεύστηκε. Την παραίτηση του επιτυχημένου, αναμφίβολα, αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, επειδή ήταν, τάχα, απαυδισμένος με τις συμπεριφορές συναδέλφων του.

Η πρώτη αντίδραση του Γιάννη Μουζάλα -ο οποίος βρίσκεται στη Μάλτα με τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς για τη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό / προσφυγικό- ήταν, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η εξής: «Ούτε για αστείο (δεν παραιτούμαι)». Άλλωστε και ο ίδιος, χρόνια τώρα, δίνει σκληρές μάχες υπέρ των ξένων -και το ίδιο κάνει και τώρα. Για να ακολουθήσει η γραπτή ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «ανυπόστατες φήμες», για «δημοσιεύματα που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».


Όλγα Γεροβασίλη: «Επικίνδυνα σενάρια»

Το σκοτεινό σχέδιο υπαινίχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της χθες στην ΕΡΤ-1, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επικίνδυνα σενάρια». Ολόκληρο το απόσπασμα της συνέντευξης έχει ως εξής: «Κάποια γεγονότα και ο τρόπος με τον οποίο κάποιος τα εκμεταλλεύεται δείχνει και τον στόχο. Τώρα, σε μια στιγμή ιδιαίτερη για τη χώρα και ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια που γίνεται αυτόν τον καιρό και που ξέρουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ έντονη και καθοριστική. Υπάρχουν κάποιοι, λοιπόν, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν και την προσπάθεια, αλλά και τη χώρα, προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία. Υπάρχουν τέτοια σενάρια σε κάποιους κύκλους» κατήγγειλε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Και συνέχισε: «Αυτό δεν είναι καινούργιο, έρχεται από παλιά και κάθε φορά με μια αφορμή εμφανίζεται και συμβαίνουν όλα αυτά τα οποία βλέπουμε να συμβαίνουν. Και είναι επικίνδυνα παιχνίδια, όχι γιατί κινδυνεύει και απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση απ' αυτά, αλλά γιατί απειλείται η ίδια η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Και θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ευαίσθητοι απέναντι σ' αυτό και τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνουμε τον πολιτικό μας λόγο... Αυτά είναι επικίνδυνα σενάρια».

Η Όλγα Γεροβασίλη, που έπεσε θύμα της λογοκρισίας εκ μέρους της διεύθυνσης του Mega, αρνήθηκε, όπως ήταν αυτονόητο, τη χθεσινή πρόσκληση του «μεγάλου» καναλιού να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο.


Η επιστροφή των Σαμαρά - Βενιζέλου

Η επιθυμία όσων ορέγονται «επιστροφή» δεν κρύβεται ενίοτε. Θυμίζουμε όσα είχε πει ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στο ισπανικό μέσο ενημέρωσης "La Razon" στις 2 Νοεμβρίου, θέμα που η «Αυγή» είχε αναδείξει ως βασικό: «Σαμαράς προς Σόιμπλε: Τράβα το χαλί στον Τσίπρα!». Ή, με τα δικά του λόγια (του κ. Σαμαρά): «Όταν δίνουμε την εντύπωση ότι 'διευκολύνουμε' τους λαϊκιστές, ενώ 'τραβάμε το χαλί' κάτω από τα πόδια μεταρρυθμιστικών κυβερνήσεων, αυτό μπορεί να στείλει λάθος μήνυμα».

Ενώ και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και στελέχη του Ποταμιού έβγαζαν την ίδια ημέρα από το... συρτάρι το σενάριο κυβέρνησης δήθεν «εθνικής ενότητας», σενάριο που, όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια... μπαινοβγαίνει.


Τα 'λεγε και ο Πρετεντέρης

Λίγες ημέρες νωρίτερα, σημειωτέον, ακριβέστερα στις 29 Οκτωβρίου, ο αρθρογράφος Γιάννης Πρετεντέρης έγραφε από τη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα»: «Με όποιον παράγοντα της αντιπολίτευσης και αν συζητήσεις, θα ακούσεις την εκτίμηση ότι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα δεν έχει πολλούς μήνες ζωής». Για να προσθέσει: «Η απλή λογική λέει πως, από τη στιγμή που προεξοφλούν (σ.σ.: οι της αντιπολίτευσης) την ανάγκη του Σχεδίου Βήτα, δεν γίνεται να μην το επεξεργάζονται».

Στη συνέχεια του άρθρου του, ο Γ. Πρετεντέρης έθετε και ορισμένα ερωτήματα, που είναι προφανές ότι είναι στο μυαλό κάποιων: «Θα φτιαχτεί μια άλλη κυβέρνηση από την ίδια Βουλή; Με ποια κόμματα; Με ποιον πρωθυπουργό; Με ποιους όρους και ποιες συμφωνίες; Θα είναι κυβέρνηση όλων, θα είναι κυβέρνηση κάποιων ή θα είναι απλώς κυβέρνηση κάποιων άλλων;».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
avgı.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: