Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί Πράσινοι στέλνουν στο δικαστήριο τον Σόιμπλε για το σχέδιο Grexit


Προσφυγή στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού με αφορμή το σχέδιο για «προσωρινό Grexit» που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Ιούλιο κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα των Πρασίνων, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σόιμπλε έπληξε το δικαίωμα πληροφόρησης και σύμπραξης του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, το οποίο δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα για τις προθέσεις του.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για την ευρωπαϊκή πολιτική Μανουέλ Σάρατσιν, οι βουλευτές έμαθαν για τα σχέδια του γερμανού υπουργού Οικονομικών από τον τύπο, ενώ η κυβέρνηση αρνείτο για μέρες να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματά τους.
«Οι βουλευτές δεν είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν σε αυτή την συζήτηση - και μάλιστα σε μια κατάσταση κρίσης, όπου διακυβευόταν το μέλλον της Ευρώπης», δηλώνει ο βουλευτής των Πρασίνων.
Ο κ. Σάρατσιν και ο εκπρόσωπος του κόμματος για τα δημοσιονομικά Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ, οι οποίοι έχουν καταθέσει την προσφυγή, κατηγορούν τον κ. Σόιμπλε για «αδαή και αλαζονική συμπεριφορά» έναντι του Κοινοβουλίου, όχι τόσο για το περιεχόμενο της πρότασης, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε, όπως ορίζει το Σύνταγμα, εγκαίρως τη Βουλή για ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: