Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

H πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ και πεντακομματική Βουλή

KALPI

Μία νέα δημοσκόπηση, η πρώτη μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου αποτυπώνει το πολιτικό σκηνικό, όπως διαμορφώνεται μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με αυτή η κυβέρνηση εμφανίζει εικόνα κόπωσης και φθοράς, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί ισχνό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, με την αντιπολίτευση ωστόσο να μην μπορεί να καρπωθεί πολιτικά τη φθορά
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research, η οποία δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής, το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και φθοράς. Πιο αναλυτικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 18,4%, έναντι 14,9% της ΝΔ, με ένα ποσοστό άνω του 40% των ερωτηθέντων να κρατά αποστάσεις από τα δύο κόμματα. Το 18,2% δήλωσε ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ένα ποσοστό 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ ένα άλλο 6,1% δήλωσε ότι θα ψήφιζε λευκό ή άκυρο.
Σε ότι αφορά τα κόμματα που θα έμπαιναν στη Βουλή, αυτά δεν θα ξεπερνούσαν τα πέντε. Η Χρυσή Αυγή κινείται στο 5,6%, το ΠΑΣΟΚ στο 4,5% και το ΚΚΕ στο 4,4%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%.
Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά σε ποσοστά άνω του 65% όλες τις κορυφαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνηση από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, αυτή κρίνεται αρνητικά σε ποσοστό 71,4%.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: