Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΟΥΣΗ, ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ...

Τα τρία αδιανοητα ολισθήματα του κυρίου Πανούση.


Είναι πράγματι αδιανόητο πως ένας τέως υπουργός ακαδημαϊκός μάλιστα μπόρεσε μέσα σε μία ημέρα να ομολογήσει ότι υπέπεσε σε τρία βαρύτατα ολισθήματα την διάρκεια της θητείας του.
Και δεν μιλάμε για κάποια θεσμική εκτροπή που έγινε λόγω της πολυπλοκότητας των διαδικασιών, συνηθισμένο για το Δημόσιο και για τον κώδικα ποινικής δικονομίας της χώρας . Μιλάμε για την καταστρατήγηση βασικών διαδικασιών που όφειλε να γνωρίζει όχι μόνο ως υπουργός αλλά και ως απλός πολίτης μίας δημοκρατικής κοινωνίας.
Ολίσθημα πρώτο: ο κύριος Πανούσης καταγγέλλει υπόθεση διαφθοράς Στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας. Γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψη του ενώ ο ίδιος ήταν αρμόδιος υπουργός. Μα όφειλε να γνωρίζει ο κύριος Πανούσης ότι η ανακρίτρια διαφθοράς κυρία Ράικου είχε ανοικτή δικογραφία σε αυτήν την περίπτωση. Άντε λοιπόν ο καιρός Πανούσης να τρέξει επιτόπου και να παραθέσει τα νέα στοιχεία που θεωρεί ότι έχει στην αρμόδια ανακρίτρια που ήδη χειρίζεται την υπόθεση τα κρατάει για τον εαυτό του και τα κοινωνεί σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Με αποτέλεσμα φυσικά η αρμόδια ανακρίτρια με το που διαβάζει την εφημερίδα να τον καλέσει άμεσα να καταθέσει τα όποια στοιχεία έχει για την υπόθεση Την οποία ήδη έχει ανοίξει και διερευνά η ίδια.
Ολίσθημα δεύτερο. Ο κύριος Πανούσης προβαίνει σε καταγγελίες που αφορούν υποθέσεις τρομοκρατίας. Μα ο κύριος Πανούσης ως αρμόδιος υπουργός όφειλε να γνωρίζει ότι προΐσταται στην αντί τρομοκρατική υπηρεσία η οποία αντίτρομοκρατική υπηρεσία που διαθέτει και εισαγγελέα το γραφείο του οποίου είναι στον έβδομο όροφο δίπλα στο γραφείο του κύριο Πανούση! Μεσοτοιχία δηλαδή στην Κατεχάκη τα γραφεία του κύριου Πανούση και του αρμόδιου εισαγγελέα, όμως αντί να τον επισκεφθεί και να του θέσει υπ’ όψιν του αυτά τα σοβαρότατα στοιχεία τα οποία περιήλθαν εις γνώση του, Επίσης τα κρατά και τα ανακοινώνει μετά από μήνες σε κυριακάτικη εφημερίδα. Δυο βήματα κυριολεκτικά ήταν ο κύριος Πανούσης από τον αρμόδιο εισαγγελέα της αντιτρομοκρατικής, φαίνεται όμως ότι τα αυτιά του πρώτου θέματος ήταν πιο ευήκοα.
Ολίσθημα τρίτο. Ο κύριος Πανούσης κάνει καταγγελία για απειλές τις οποίες δέχτηκε. Μα η απειλή είναι αδίκημα που διώκεται κατ’ Έγκλιση. Δηλαδή ο κύριος Πανούσης επρεπε ο ίδιος να προστρέξει στη δικαιοσύνη και να καταγγείλει τις απειλές τις οποίες υποστηρίζει ότι δεχόταν. Άντ’ αυτού προτίμησε να απευθυνθεί στο πρώτο Θέμα αρκετούς μήνες μετά άγνωστο γιατί.
Το συμπέρασμα που βγάζει ο απλός πολίτης είναι ότι μπορεί να γράφει τους θεσμούς στα παλιά του τα παπούτσια αρκεί να έχει φίλο τον κύριο Θέμο Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: