Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΥΛΙΑΣ Και ο Τραυλός για κακουργήματα!

image.jpeg


Ποινικές διώξεις κατά έντεκα προσώπων για τις φρεγάτες τύπου «S» – ερευνώνται πιθανές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος ένδεκα ατόμων σχετικά με τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, δόθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Μεταξύ των διωκόμενων είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπυρίδωνας Τραυλός και δέκα μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, η ζημιά που έχει προκληθεί στην περιουσία του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ.

Η Εισαγγελέας έδωσε παράλληλα εντολή να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Η ποινική δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού που υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: