Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Τα ψέματα του επίτιμου για το δάνειο του «Κήρυκα» και για χάρη του Κυριάκου

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα ψέματα του επίτιμου για το δάνειο του «Κήρυκα» και για χάρη του Κυριάκου

Διαψεύδονται από τα έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς οι ισχυρισμοί του πρ. πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το δάνειο που έλαβε η ΚΗΡΥΞ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑΙ & ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ. Υπενθυμίζεται ότι ήταν δάνειο 300.000 ευρώ που δεν πληρώθηκε και έφτασε σήμερα τα 691.000 ευρώ, και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετοχές αξίας 307.000 ευρώ στην εφημερίδα.

Ουσιαστικά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τον γιο του. Όμως όπως αποδεικνύουν δύο έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς η απάντηση βρίθει ανακριβειών. Τα έγγραφα της Πειραιώς είναι

α) η πρόταση συνεργασίας για χορήγηση δανείου στις 19 Απριλίου 2005 και

β) υπηρεσιακό σημείωμα μεταφοράς του δανείου σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης 4 Δεκεμβρίου 2015.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι

1) για το δάνειο το 2005 για εξασφαλίσεις παρουσιάσθηκαν

α) Προσωπικές Εγγυήσεις των Γιώργου Τζινευράκη και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του Κυριάκου.

β) Β’ σειράς προσημείωση 330. 000 επί ακινήτου ιδιοκτησίας της πιστούχου στην περιοχή «Αγ. Ιωάννης» του Δήμου Ελ. Βενιζέλος στο νομό Χανίων. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει Α σειρά προσημείωση ύψους 160.000 € υπέρ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας για εξασφάλιση παλαιότερου επιχειρηματικού δανείου.

2) στο έγγραφο αναφέρεται ότι «η εταιρία είναι συμφερόντων της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη Κωνσταντίνου (πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της ΝΔ)» και «στη μετοχική σύνθεση συμμετέχουν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη (σε ποσοστό 90%)».

3) στο Υπηρεσιακό Σημείωμα Μεταφοράς του Δανείου (4/12/2015) σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης, ως πιστούχος αναφέρεται η ΚΗΡΥΞ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑΙ & ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ ΑΕ.

4) υπάρχουν ακόμη α) πρακτικό της έκτακτης γενικής συνέλευσης με ημερομηνία 4 Απριλίου 2012 και β) Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου της Πιστούχου, Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Κ. Μητσοτάκης. Λήξη θητείας 4/4/2017». Δηλαδή πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κ. Μητσοτάκης ως το 2017!

5) δεν προκύπτει από κανένα από τα έγγραφα που υπάρχουν στην διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής ότι το συγκεκριμένο δάνειο μεταφέρθηκε στην εταιρεία ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΕ (που ανήκει στον Τζινευράκη).

6) δεν υπάρχει έγγραφο (π.χ. συμφωνητικό) που να έχει εγκριθεί από την Τράπεζα Πειραιώς για την μεταφορά του δανείου από την εταιρεία Μητσοτάκη στην εταιρεία Τζινευράκη.

7) επιβεβαιώνεται ότι παρόλο που έχουν περάσει 10 χρόνια από την ανάληψη του δανείου, χωρίς ποτέ να έχει εξυπηρετηθεί, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, δεν είχε γίνει καμία νομική ενέργεια εναντίον της πιστούχου από πλευράς της Τράπεζας Πειραιώς ή των εγγυητών του δανείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: