Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

«Απόπνεες προσπάθειες του παλαιού μηντιακού κατεστημένου να σταματήσουν την αδειοδότηση»


«Η εφημερίδα Καθημερινή του Ομίλου Αλαφούζου, προσπαθεί να δημιουργήσει "κλίμα" και να προκαλέσει σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό»
«Οι απόπνεες προσπάθειες του παλαιού μηντιακού κατεστημένου να εμποδίσουν την πρώτη αδειοδότηση στην ιστορία της ελληνικής  τηλεόρασης καθίστανται μάταιες» αναφέρει το υπουργείο Επικρατείας, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα από την «Καθημερινή».
Όπως σημειώνει, ενόψει της αυριανής εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί  σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατά αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η εφημερίδα «Καθημερινή» του Ομίλου Αλαφούζου, προσπαθεί να δημιουργήσει «κλίμα» και να προκαλέσει σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό.
«Συσχετίζει αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και  του Επιτρόπου Έτινγκερ για  θέματα που αφορούν το ψηφιακό φάσμα και την ΕΕΤΤ, με τη διαδικασία της αδειοδότησης, με τρόπο που ήδη να  γίνεται αναπαραγωγή της  παραπληροφόρησης από ηλεκτρονικά sites με  τίτλο: “Κομισιόν: ζητά εξηγήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες» και «Επιστολή κόλαφος της Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες”».
Το υπουργείο Επικρατείας διευκρινίζει:
• «Η ανωτέρω επιστολή δεν αφορά θέματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
 Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάρτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες (ν.4339/2015) και ουδέποτε η Κομισιόν ζήτησε να παρασχεθούν εξηγήσεις ή αποσαφηνίσεις για τα  άρθρα 1-15 του νόμου  που αφορούν την αδειοδότηση.
Αύριο ολοκληρώνεται η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και οδεύουμε προς την τελική ευθεία για την πρώτη αδειοδότηση στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Οι απόπνεες προσπάθειες του παλαιού μηντιακού κατεστημένου να την εμποδίσουν καθίστανται μάταιες».
«Καμία σχέση με την διαδικασία των αδειών»
«Η αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ομίλου Καθημερινής-Σκάι είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με την διαδικασία των αδειών» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
«Εμείς καλωσορίζουμε την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας για άδεια από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Υπογραμμίζουμε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα ιδιαίτερα συμφέροντα του όπως νομίζει. Η αποχή από την διαστρέβλωση και το ψέμα όμως μπορεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από την αξιοπιστία του. Δεν μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη».
«Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι η «η ηχώ» των ιδιοκτητών, η ΝΔ δεν έχει σπεύσει να υιοθετήσει τις ανακρίβειες και να ζητήσει ακύρωση του διαγωνισμού και παραίτηση υπουργού» καταλήγει ο Ν. Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: