Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Τρέμη και Πρετεντέρης εξαφανιστηκαν από το Mega


Οι δημοσιογράφοι του καναλιού δεν πείστηκαν ότι υπάρχει διάθεση από τους ιδιοκτήτες και τους υποψήφιους επενδυτές να κάνουν μια προσπάθεια διάσωσης του σταθμού και βρίσκονται ένα βήμα πριν από την επίσχεση εργασίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για το μέλλον (;) του Mega.
Είναι ενδεικτικό ότι εδώ και αρκετές ημέρες ο Μανώλης Καψής είναι κλεισμένος στο γραφείο του και αποφεύγει τις συζητήσεις με τους δημοσιογράφους.
«Χαμένος στον κόσμο του» είναι η φράση που χρησιμοποίησε για τον διευθυντή Ειδήσεων του σταθμού γνωστός δημοσιογράφος μιλώντας στο «Secret» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Εξαφανισμένοι Τρέμη – Πρετεντέρης από τη Μεσογείων
Και ενώ ο Μ. Καψής δεν κρύβει πλέον την απαισιοδοξία του, η Όλγα Τρέμη και ο Γιάννης Πρετεντέρης έχουν διακόψει ακόμα και τις επισκέψεις στη Μεσογείων. Μάλιστα, ο Γ. Πρετεντέρης, μετά το κάζο του περίπου 6% που εισέπραξε στην τελευταία «Ανατροπή», δεν ήθελε να μιλήσει σε άνθρωπο.
Οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να αναζητούν εργασία, ενώ ορισμένοι δεν εμφανίζονται πια στον σταθμό, καθώς μετά την Τετάρτη δεν έχουν και λόγο να το κάνουν. Εξάλλου, σιωπηρά, αλλά σαφέστατα, η διοίκηση έχει δώσει το «ΟΚ» τα στελέχη του καναλιού να αναζητήσουν αλλού τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.
Κι αυτό γιατί το μεν δελτίο των 8 είναι «μπλοκαρισμένο» από τετράωρες στάσεις εργασίας, οι δε τεχνικοί «μπλοκάρουν» εναλλάξ την πρωινή ενημερωτική εκπομπή και το μεσημεριανό δελτίο. Το ότι δεν μετατρέπουν προς το παρόν τουλάχιστον τις απεργίες τους σε συνεχείς 24ωρες είναι για να μη χάνουν τα μεροκάματα (ή τουλάχιστον για να μπορούν να τα διεκδικήσουν, μιας και ήδη πλησιάζουν τρεις μήνες απλήρωτης εργασίας).
Στις 14 Ιουλίου …κληρώνει
Κάποιες ιδέες που ακούγονται για «εθελοντική εργασία» το επόμενο διάστημα, προκειμένου το κανάλι να παραμείνει ανοικτό όσο κρατά η διαδικασία της αδειοδότησης, απορρίφθηκαν… μετά βδελυγμίας, αφού έτσι κι αλλιώς στις 14 Ιουλίου άπαντες θα γνωρίζουν ότι το Mega θα συνεχίσει να είναι στο παιχνίδι της διεκδίκησης ή όχι.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε τόσο απελπιστικό σημείο, ώστε το σύστημα EMPS με το οποίο λειτουργεί η Διεύθυνση Ειδήσεων δεν θα συνεχίσει να υπάρχει αν η εταιρεία που το υποστηρίζει δεν πληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα -στην περίπτωση αυτή- οι συντάκτες, αν για κάποιο λόγο βγάζουν εκπομπές ή δελτία ειδήσεων, να υποχρεωθούν να επιστρέψουν στην εποχή της …γραφομηχανής!
Στα μέσα της εβδομάδας υπήρξε υπόσχεση με προσωπική επικοινωνία του Μ. Καψή με τους συντάκτες, αλλά και με SMS που έστειλε σε κάποιους για την καταβολή μισού μισθού, ώστε να μη συμπληρωθούν τρεις μήνες απληρωσιάς, αλλά μέχρι την Πέμπτη το βράδυ κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Και η ίδια η πρόταση, όμως, αντί να κατευνάσει τα πνεύματα, εξόργισε ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους που τους έφερε στα πρόθυρα της επίσχεσης.
Πάντως, στο κανάλι βρέθηκε στα μέσα της εβδομάδας και εκπρόσωπος του νομικού γραφείου του εργατολόγου Γιάννη Καρούζου (που είχε αναλάβει την υπόθεση των καθαριστριών επί ΝΔ) ο οποίος μάζευε υπογραφές δημοσιογράφων για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του σταθμού, όπως κατέθεσαν οι τεχνικοί και τα κέρδισαν.
Η τραπεζική ενημερότητα
Αυτό που προέκυψε είναι πως, αν μέχρι τις 15 Ιουλίου το Mega δεν συνεχίσει να είναι στο παιχνίδι των αδειών, η επίσχεση εργασίας πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Ενδεικτικό, πάντως, του κλίματος που έχει δημιουργηθεί για το άλλοτε κραταιό κανάλι είναι το γεγονός ότι κατά την παρουσία του στην Εξεταστική της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων, ο ισχυρός άνδρας της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης, ξεκαθάρισε πως, αν και έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα από την πλευρά των μετόχων, δεν υπήρχε περίπτωση να δινόταν τραπεζική ενημερότητας στην «Τηλέτυπος» μέχρι χθες, οπότε και έληγε η προθεσμία για τη διόρθωση των «προβληματικών» φακέλων που υποβλήθηκαν ενόψει της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: