Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

«Αφωνία» Μητσοτάκη για τη Siemens και το απλήρωτο δάνειο του «Κήρυκα»


ΣΥΡΙΖΑ: Τα ΜΜΕ σιωπούν, ανταποδίδοντας τη στήριξη που τους παρέχει - "Θεσμικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης" κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ., στηρίζοντας εκ νέου τους καναλάρχες

Την τακτική της προκλητικής σιωπής συνεχίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση της εκδίκασης των “μαύρων ταμείων” της Siemens, αλλά και για το απλήρωτο δάνειο της εταιρείας Κήρυξ Α.Ε., της οποίας είναι μέτοχος, παρά τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του. Αντί, λοιπόν, των απαραίτητων εξηγήσεων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε να μιλήσει χθες σε εκδήλωση του “think tank” της Ν.Δ. για το Brexit, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για “θεσμικά παιχνίδια” και τασσόμενος για ακόμη μία φορά στο πλευρό των καναλαρχών αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα με αφορμή την προχθεσινή συνέντευξη του τελευταίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, καταλογίζοντάς του πως “ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος και κυνισμό” και διαπιστώνοντας ότι “δεν αισθάνθηκε ούτε μία στιγμή την ανάγκη να αρθρώσει μία συγγνώμη”. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως “είναι αμετανόητος και αποφασισμένος να συνεχίσει τον δρόμο του λαϊκισμού”, ενώ χαρακτήρισε το περσινό δημοψήφισμα ως “θεσμική παρωδία”.

“Όχι θεσμικά παιχνίδια με τη συνταγματική αναθεώρηση”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε το αίτημα του κόμματός του για εκλογές και τόνισε ότι η εικόνα του Αλ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν “εικόνα ενός απερχόμενου πρωθυπουργού”. Παράλληλα, συνέδεσε όλα τα ανοιχτά θέματα της επικαιρότητας και τις αιχμές της αντιπολιτευτικής τακτικής της Ν.Δ. (συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος, διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών κ.ά.) για να καταγγείλει “θεσμικά παιχνίδια”, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι θα τον βρει απέναντι. “Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα να μη διανοηθεί να παίξει θεσμικά παιχνίδια με τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια από τα λεγόμενά του υποδηλώνουν, στην καλύτερη περίπτωση, θεσμική άγνοια. Στη χειρότερη, την πρόθεσή του να καταφύγει σε θεσμικές ακροβασίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα αλλά και το γράμμα του καταστατικού χάρτη” επισήμανε, υπονοώντας τη σκέψη για δημοψήφισμα σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση και καταγγέλλοντας “συνεχείς και πολύ επικίνδυνους θεσμικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης”. “Ξεκίνησαν με το περσινό δημοψήφισμα - παρωδία και τις αχρείαστες εκλογές. Συνεχίστηκαν με την απαξίωση της Δικαιοσύνης, της λειτουργίας της Βουλής, του ΕΣΡ και γενικότερα των θεσμών” συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., εκφράζοντας εκ νέου την... αλληλεγγύη του προς τους καναλάρχες, ενώ πρόσθεσε ότι αυτοί οι “θεσμικοί τακτικισμοί” “κορυφώνονται με την πρόταση για ένα εκλογικό σύστημα που εγγυάται την ακυβερνησία και την πολιτική αστάθεια σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Εξαφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. Μπορείτε να βοηθήσετε;”

Την ίδια ώρα, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε ασχολίαστη τη συνεχιζόμενη και προκλητική σιωπή του Κυρ. Μητσοτάκη αναφορικά με το απλήρωτο δάνειο της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος, αφού για τρίτη συνεχή μέρα ζήτησε εξηγήσεις, καταγγέλλοντας... “εξαφάνιση του προέδρου της Ν.Δ.”. “Εδώ και τρεις μέρες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης αναζητείται για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με το δάνειο ύψους 300.000 ευρώ που πήρε η εταιρεία Κήρυξ Α.Ε., στην οποία είναι μέτοχος, από την Τράπεζα Πειραιώς, το 2005, και για το οποίο η τράπεζα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ εδώ και 11 χρόνια” σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: “Ο επικεφαλής της Ν.Δ., διαπρύσιος κατά τα άλλα κήρυκας της νομιμότητας και της διαφάνειας, εδώ και τρεις μέρες κρύβεται και σιωπά. Επέλεξε να απαντήσει μέσω του πατέρα του και συνιδιοκτήτη της εταιρείας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν μας ενημέρωσε ούτε για τη μη αποπληρωμή ούτε για την καθυστερημένη αντίδραση της τράπεζας, η οποία κατήγγειλε το δάνειο τον Δεκέμβριο του 2015”.



Παράλληλα, η Κουμουνδούρου δεν εφείσθη αιχμών και κατά της “σιωπής” των ΜΜΕ επί του θέματος, υπογραμμίζοντας με έμφαση: “Δεν τολμάμε καν να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί αν το οποιοδήποτε στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε εμπλοκή σε κάποια ανάλογη περίπτωση οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, πόσο μάλλον για ανεξόφλητο δάνειο τοπικής εφημερίδας ύψους 300.000 ευρώ. Τώρα η πλειονότητα των ΜΜΕ δεν αναφέρει καν την είδηση, ανταποδίδοντας τη στήριξη που τους παρέχει ο κ. Μητσοτάκης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: