Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές


Γεννηματά και Βενιζέλος



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τραβάει στον γκρεμό μαζί του την Φώφη Γεννηματά

Τεράστια είναι η κρίση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που δίνουν χαμηλά ποσοστά, μίας τάξης κοντά στο 3% για τον άλλοτε κραταιό πολιτικό φορέα. Δεν είναι το γεγονός, μόνο, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να πει τίποτα στην ελληνική κοινωνία, αφού έχει καταντήσει "ουρά της Δεξιάς". Το μεγάλο πρόβλημα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ονοματεπώνυμο: Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου που οδήγησε το πάλαι ποτέ "Κίνημα" στην ανυπαρξία, είναι διαχρονικά υπονομευτικός. Από το Ζάππειο το 2007, από τους "καφέδες" του γραφικού Ρέλου λίγο μετά, μέχρι την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, τον σχηματισμό της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου και την κυβερνητική σύμπραξη με την ακροδεξιά Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.
Τώρα - και ενώ η διαπλοκή έχει επανεμφανίσει το φάντασμα του Σημίτη, ως συνεκτικό κρίκο για τη συνένωση των κομματιών της σπασμένης "Κεντροαριστεράς" - ο Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τον πυρήνα των σκληροπυρηνικών εκσυγχρονιστών θεωρούν ότι πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να δημιουργηθεί νέο σχήμα. Ένα σχήμα ακόμη πιο διαπλεκόμενο, που θα εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα.
Και δεν είναι μόνο τα σκάνδαλα που βαραίνουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είναι και η ατολμία της Φώφης Γεννηματά να ξεφορτωθεί αυτό το βαρίδι που θα την οδηγήσει, μαζί με το κόμμα της στην πολιτική εξαφάνιση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κώστας Λαλιώτης και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της ζητούν όχι απλά να μην επηρεάζεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο που "παίζει" μόνο για την προσωπική του διάσωση, αλλά εισηγούνται και να τον θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι πριονίζει την καρέκλα της.
Και κάτι ακόμη, οι διόλου ευκαταφρόνητες δυνάμεις του Γιώργου Παπανδρέου, που εκφράζονται σε επίπεδο εκλογικής βάσης, αν δεν ξανακατέβει το ΚΙΔΗΣΟ σε εκλογική αναμέτρηση, δεν θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αλλά τραβάνε για... άλλες πολιτείες
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις τάξεις του, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί εκτός βουλής. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερκαλύψει και τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: