Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

«Είναι λίγος και ανίκανος» - Κίνημα αμφισβήτησης του Μητσοτάκη στη ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2016 20:29
Όσο περνούν οι μέρες, όλο και πιο ολίγιστος φαίνεται ο Κυριάκος στα μάτια των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ. Έτσι, οι γκρίνιες διογκώνονται και ακούγεται όλο και πιο έντονα το ερώτημα «πού πάμε;», με τον Τσίπρα να στήνει παγίδες με τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος, κερδίζοντας χρόνο, και τους φακούς της δημοσιότητας να μετακομίζουν στην Αγγλία μετά το Βrexit, που άλλαξε την ατζέντα του Βερολίνου, όπως και των χωρών που έχουν λόγο (Γαλλία και Αγγλία).
Το «δεν έχουμε στρατηγική» αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές στο κόμμα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το έλλειμμα στρατηγικής. Ο λόγος είναι ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ είχε επενδύσει τα πάντα στην απόλυτη πεποίθησή του -για να μην πούμε βεβαιότητα-, που την ενίσχυε και ο... αριστερός σύμβουλος επικοινωνίας που προσέλαβε, ο Τάκης Θεοδωρικάκος της GPO, ότι θα γίνονταν εκλογές τον Μάιο. Στις οποίες αναγκαστικά θα προσέφευγε ο Τσίπρας, εκτιμώντας ότι δεν θα περνούσε η καταιγίδα των μέτρων από αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αποδείχθηκε, όμως, ότι λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, ότι ήταν εκτός πραγματικότητας. Και τώρα πλέον είναι στον αέρα, χωρίς πολιτική. Έχει κάνει μόνιμη σημαία την τυφλή αντιπαράθεση, χωρίς προτάσεις, χωρίς συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης.
Αδειάζει τους δικούς του!
Ένα άλλο σύνδρομο που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο τη συμπεριφορά του Μητσοτάκη είναι ότι απαρνιέται τις επιλογές προσώπων που έκανε ο ίδιος για σημαντικές κομματικές θέσεις και τώρα κάνει ότι δεν τους... γνωρίζει. Και σχεδιάζει να τους αλλάξει ως αποτυχημένους.
Το πρώτο... θύμα ήταν ο Β. Γεωργιάδης, στον οποίο ανέθεσε τις εκλογές στην ΟΝΝΕΔ και μετά τον... καθαίρεσε λέγοντας ότι δεν τον... γνωρίζει, ότι δεν ήταν δικός του!
Τώρα έχει βάλει πλώρη, σύμφωνα με καλές νεοδημοκρατικές πηγές, να «φάει» τον Κώστα Τσιάρα, που τον έβαλε γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Λευτέρη Αυγενάκη και τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Κουμουτσάκο, που ο ίδιος του είχε ζητήσει να αναλάβει σε τετ-α-τετ συνάντηση που είχαν.

Τώρα, του φταίνε οι άλλοι...
Αντίθετα, είναι... ερωτευμένος με τον Άδωνη. Όπως μας έλεγε παλιός κοινοβουλευτικός της γαλάζιας παράταξης, ο Μητσοτάκης τον... ζηλεύει, είναι, λέει, το πρότυπο που θα ήθελε για τον εαυτό του. Που σημαίνει ότι όποιοι νομίζουν ότι ο Κυριάκος θα βάλει στην άκρη τον Γεωργιάδη ή θα τον διαγράψει για τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του, με πιο πρόσφατη την πρωταγωνιστική παρουσία του στη μάζωξη των «Παραιτηθείτε», αν και υπήρχαν συστάσεις για μη ενεργή ανάμειξη, πρέπει να το ξεχάσουν. Ο Άδωνης δεν είναι καθόλου απίθανο, ακόμη, να αντιπαρατεθεί στον Κυριάκο αν προκύψει θέμα ηγεσίας.
Λάθος, επίσης, κάνουν όσοι πιστεύουν ότι οι σχέσεις των δύο αδελφιών είναι μέλι - γάλα. Ή ότι η Ντόρα επιβάλλει τη γραμμή της στον Κυριάκο. Από τις υποδείξεις της, οι περισσότερες καταλήγουν στο καλάθι για τα άχρηστα.
Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: