Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. - Υπάρχουν όμως προκλήσεις




Τη στιγμή που το ΔΝΤ ζητά εκτεταμένες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν θα πρέπει οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει ιδίως εκείνες οι οποίες αφορούν στον κατώτατο μισθό να μη θιγούν, ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης επεσήμανε ότι σε ότι αφορά στην εφαρμογή των προαπαιτουμένων που θα ξεκλειδώσουν την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ δεν υπάρχει «καμία σημαντική καθυστέρηση». Σημειώσε ωστόσο ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν μία σειρά ζητημάτων.

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα στο Eurogroup το οποίο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 11 Ιουλίου δεν θα είναι στην ατζέντα. «Δεν σκοπεύουμε να συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας πριν τον Σεπτέμβριο».
Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση των προαπαιτουμένων απάντησε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις και ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για να ξεκλειδώσει η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, προσέθεσε ότι μια σειρά θεμάτων θα πρέπει να προχωρήσουν, όπως π.χ. το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο δεν αρκεί να τεθεί απλώς σε λειτουργία ως τον Σεπτέμβριο, αλλά να οριστεί η διοίκηση και το εποπτικό συμβούλιο του Ταμείου.
«Δεν υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», τόνισε.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: