Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Το μπαλαμούτι πέφτει σύννεφο..

.O Πειραιάς είπε «όχι» 

Μαγκιές εκ των υστέρων...


❶ Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης χλευάζουν τον Αλ. Τσίπρα επειδή, όπως λένε, πήρε το «όχι» του δημοψηφίσματος και το...

έκανε «ναι».

Συμπέρασμά τους: Αδίστακτος δημαγωγός.

❷ Τα ίδια κόμματα και τα ίδια μέσα ενημέρωσης όμως πίεζαν τον Τσίπρα να αφήσει τις μαγκιές, να υπογράψει ό,τι του δίνουν οι δανειστές και αμέσως μετά το δημοψήφισμα τον κάλεσαν να συμφωνήσει οπωσδήποτε με τους εταίρους και υποσχέθηκαν πως θα βάλουν πλάτη ψηφίζοντας (τα κόμματα) και στηρίζοντας (τα ΜΜΕ) την απόφασή του, όπως και το έκαναν.

Συμπέρασμά μου: Το μπαλαμούτι πέφτει σύννεφο.

❸ Τα ίδια κόμματα και τα ίδια μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον Αλ. Τσίπρα ότι πηγαίνοντας σε δημοψήφισμα οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αφού όμως με ταχυδακτυλουργικό τρόπο μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι», όπως ισχυρίζονται, οφείλουν να παραδεχτούν πως λειτούργησε σωτήρια για την πατρίδα.

Ερώτηση: Τα περί επικίνδυνου τυχοδιώκτη μήπως δεν ισχύουν;

❹ Τα ίδια κόμματα και τα ίδια μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη ότι μεθόδευαν πραξικόπημα για να βγάλουν τη χώρα από την ευρωζώνη. Συγγνώμη, αλλά αυτά τα κόμματα και αυτά τα μέσα ενημέρωσης δεν μας έλεγαν σε όλους τους τόνους παρέα με τον Σόιμπλε και τους λοιπούς συγγενείς του ότι το «όχι» σημαίνει έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το «ναι» παραμονή της; Πού το βλέπουν λοιπόν το πραξικόπημα; Την εντολή του λαού θα υλοποιούσε ο Τσίπρας αν ερμήνευε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με τον τρόπο που του υποδείκνυαν εσωτερική και εξωτερική τρόικα.

Συμπέρασμα: Κόψτε τις ανοησίες.

❺ Πρέπει να πάμε σε εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για το τι έγινε από τον Γενάρη μέχρι τον Ιούλιο του 2015, όπως προτείνει η Ν.Δ., και δεν πρέπει να διερευνήσουμε με εξεταστική το πώς και το γιατί μπήκαμε στα μνημόνια, το πώς και το γιατί η χώρα έχασε το 1/3 του ΑΕΠ, το ποιοι ευθύνονται για το πραξικόπημα (αυτό ήταν πράγματι πραξικόπημα) που ανέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου;

Πρόταση: Να πάμε σε εξεταστική εφ’ όλης της ύλης μπας και μάθουμε, εκτός όλων των άλλων, τι ακριβώς έλεγαν στον Βαρουφάκη οι ομόλογοί του στα Eurogroup. Πρακτικά δεν έχουν κρατηθεί (έτσι γίνεται με τις ομάδες που ενίοτε λειτουργούν σαν συμμορίες), ωστόσο είναι βέβαιο πως ο Βαρουφάκης κάτι έχει στα χέρια του.

❻ Ο Τσίπρας δέχεται κριτική από πρώην συντρόφους του ότι πούλησε τη χώρα και πρόδωσε την Αριστερά επειδή δεν τράβηξε τη σύγκρουση μέχρι τα άκρα. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του. Στην αστική δικαιοσύνη; Στη λαϊκή δικαιοσύνη; Το αφήνουν ανοικτό.

Για να μην ξεχνιόμαστε όμως: Παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, κυκλοφόρησε ένα μανιφέστο το οποίο υπέγραφαν ο Οσκαρ Λαφοντέν (αυτός που έχει εκφράσει την απορία γιατί η Ελλάδα επιμένει στο ευρώ), ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ο Στέφανο Φασίνα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γ. Βαρουφάκης.

Στο κείμενο επισημαινόταν ότι η ριζοσπαστική Αριστερά δεν είχε ελκυστικό σχέδιο Β’ για την Ευρώπη και την Ελλάδα (που είχαν οι νεοφιλελεύθεροι), δεν βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και τονιζόταν επίσης πως καμία χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί μόνη της απέναντι στο μπλοκ των τραπεζών, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της οικονομικής ελίτ.

Συμπέρασμα: Ηρωισμοί εκ του ασφαλούς, εκ των υστέρων και στην πλάτη άλλων δεν επιτρέπονται.

Μέχρι να ετοιμαστεί το σχέδιο Β’ λίγη σεμνότητα δεν θα έβλαπτε.

Το εγχειρίδιο του Λένιν για τον αριστερισμό παραμένει χρήσιμο ανάγνωσμα...


Τάσος Παππάς


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: