Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η ανίερη συμμαχία και η παραχάραξη της ξεροκέφαλης πραγματικότητας



Επί δύο ημέρες το ελληνικό ίντερνετ έσπασε (για ακόμα μία φορά). Λίγο πριν την εκπνοή της διορίας για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις τηλεοπτικές άδειες, αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης έδωσαν (ακόμα ένα) ρεσιτάλ δημοκρατικής ενημέρωσης.

Του Μηνά Κωνσταντίνου
"Ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση η Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες" τραγουδούσαν με ένα στόμα και μια φωνή το Βήμα, το Πρώτο Θέμα και οι ουρές τους. "Κόλαφος" έλεγε ο Σκάι και η Καθημερινή, "καμπανάκια" άκουγαν οι λοιποί ανεξάρτητοι ταγοί της ενημέρωσης.
"Η χώρα διασύρεται" φώναζε επί δύο ημέρες ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, "και που είσαι ακόμα" συμπλήρωνε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα ανακοινώσει την απόφασή του στο τέλος Ιουλίου, περιέγραφε την κατάσταση με τον πιο γλαφυρό τρόπο.
«Η Δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνον δια των αποφάσεών της. Δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, αλλά κυρίως αν προέρχονται από διαδίκους που διαθέτουν έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης».
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο πρωινό της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της διορίας για την κατάθεση των φακέλων, για να γίνει γνωστή η αντίδραση των Βρυξελλών. "Κανένα ζήτημα με τον διαγωνισμό, θέμα της ελληνικής κυβέρνησης η αδειοδότηση" ξεκαθάρισαν με απόλυτο τρόπο. Μάλιστα, ξεκαθάρισαν επίσης πως, όχι μόνο η επιστολή δεν είναι "καινούρια", αλλά αφορά και θέματα άσχετα με τον διαγωνισμό.
Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κανείς τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκε -και- αυτή η ιστορία. Από τη μία τα κανάλια που αποφεύγουν τον νόμο σαν τον διάολο το λιβάνι, από την άλλη η... αλύτρωτη αντιπολίτευση που μάχεται τον λαϊκισμό όσο ο Βασίλης Λεβέντης αποφεύγει τις προβλέψεις.
Ήταν ξεκάθαρο και απολύτως αναμενόμενο, πως στη μάχη κατά της διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οι εκπρόσωποι του σαθρού καθεστώτος της τελευταίας εικοσιπενταετίας θα έβαζαν λυτούς και δεμένους.
Όπερ και εγένετο. Γι' αυτό και στην κυβέρνηση εμφανίζονται προετοιμασμένοι σε κάθε είδους πόλεμο στο πεδίο της τηλεόρασης. Γι' αυτό και οι αιτήσεις για αδειοδότηση ήταν τελικά έντεκα, με την επόμενη φάση του διαγωνισμού να αναμένεται.
Όμως το μικρό... σίριαλ που έστησαν από κοινού αντιπολίτευση και καναλάρχες, είναι απολύτως ενδεικτικό της ανίερης συμμαχίας που αλωνίζει εδώ και χρόνια τη χώρα.
Και δεν διστάζει να στρεβλώσει την πραγματικότητα, αρκεί η τελευταία να είναι τόσο ξεροκέφαλη που να συνεχίζει να διαφωνεί μαζί της...
Πηγή: fmvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: