Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Υπερψηφίστηκε χωρίς όμως τους 200 βουλευτές


Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 200 βουλευτών, για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές η απλή αναλογική.

Υπέρ της απλής αναλογικής ψήφισαν 179 βουλευτές, κατά ψήφισαν 83, παρών δήλωσαν 19. Η Χρυσή Αυγή είχε αποχωρήσει.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων, καταψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» ενώ η Χρυσή Αυγή απείχε της ψηφοφορίας.

Αίσθηση προκάλεσε η διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή του κόμματος (από τους Οικολόγους Πράσινους) Γιάννη Δημαρά.

Ο κ. Δημαράς ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 του εκλογικού νόμου που διατηρεί το πλαφόν εισόδου στη Βουλή στο 3%.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε δώσει «γραμμή» στους βουλευτές του Ποταμιού, για κατά συνείδηση ψήφο στα άρθρα του νομοσχεδίου. Ετσι «παρών» στο άρθρο 2 για την απλή αναλογική ψήφισαν ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Σπύρος Δανέλης και ο Σπύρος Λυκούδης. Παρών στο άρθρο 1 το οποίο αφορά την ψήφο στα 17 ψήφισε ο Γιώργος Αμυράς. Τέλος, παρών στο άρθρο 1 και το άρθρο 3 (κατώφλι εισόδου 3%) ψήφισε ο μουσουλμάνος βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Στάθης Παναγούλης ψήφισε παρών στο άρθρο 2, στο άρθρο 1 ναι και στα υπόλοιπα όχι.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε σε όλα τα άρθρα ναι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος παρών στο 1 και στα υπόλοιπα όχι, όπως επίσης και ο Χάρης Θεοχάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: