Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ν. Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Δεν θα συμμετέχουν όσοι έχουν αμετάκλητη καταδίκη εις βάρος τους



«Στις αρχές του Αυγούστου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και σ' αυτόν δεν θα συμμετέχουν όσοι έχουν αμετάκλητη καταδίκη εις βάρος τους». Αυτό τόνισε στη βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου. 
«Στις αρχές του Αυγούστου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και σ' αυτόν δεν θα συμμετέχουν όσοι έχουν αμετάκλητη καταδίκη εις βάρος τους». Αυτό τόνισε στη βουλή ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Νίκου Νικολόπουλου.

Ο βουλευτής Αχαϊας μίλησε για καναλάρχες της διαπλοκής ρωτώντας τον υπουργό Επικρατείας αν αυτοί που πήραν τα θαλασσοδάνεια και είναι υπόδικοι για διάφορες υποθέσεις, θα έρθουν από την πίσω πόρτα, για να πάρουν και πάλι, με λίγα εκατομμύρια, τις τηλεοπτικές άδειες, την ώρα που εξυπηρετούν, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής τράπεζας στην κατάθεσή του στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή, μόλις το 10% των υποχρεώσεών τους και οι τράπεζες αναχρηματοδότησαν τα δάνειά τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης”. 

Ο ερωτών βουλευτής δεν δίστασε να κάνει συγκεκριμένες αναφορές σε καναλάρχες, κατονομάζοντας τους κ.κ. Αλαφούζο, Κοντομηνά, Ψυχάρη και Μπόμπολα και ζητώντας “να μην ξαναγίνουν καναλάρχες οι κλέφτες και οι απατεώνες. Να πείτε στα κέντρα ελέγχου των μεγάλων επιχειρήσεων” συμπλήρωσε ο κ. Νικολόπουλος «να ξεμπερδεύουν με τους ελέγχους που κάνουν τώρα στον Αλαφούζο και τον Κοντομηνά» υποστηρίζοντας: «αν ξαναεμφανιστούν αυτοί οι κύριοι θα είναι η μεγαλύτερη ήττα που θα έχετε υποστεί».

Απαντώντας ο κ. Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον έλεγχο που διενήργησε η Τράπεζα για τα δάνεια των ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι «ένας καχύποπτος θα μπορούσε να συνδέσει την προηγούμενη ιδιότητα του Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος είχε συγκεκριμένη πολιτική για το θέμα, και να είναι εξαιρετικά καχύποπτος».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί στην απαίτηση του λαού για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, ενώ έχει εισπράξει τέλος χρήσης συχνοτήτων και τέλη διαφήμισης. Θύμισε ότι ήδη έχει συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ, με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πρόσθεσε: “Ένα δεύτερο μάτι δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά αν το μάτι που ελέγχει είναι ίδιο με αυτό που ελέγχεται”.

Αναφερόμενος στον επικείμενο διαγωνισμό ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι “η διαδικασία είναι εξαιρετικά αντικειμενική και οι συμμετέχοντες δεν θα πρέπει να έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για ξέπλυμα, φοροδιαφυγή. Η προκήρυξη του διαγωνισμού” συνέχισε ο υπουργός, «θεσπίζει ασυμβίβαστο αν υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μόνο με άσκηση ποινικής δίωξης» πρόσθεσε και ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει προσωπικά με κανένα, αλλά αυτό που δεν θα επιτρέψουμε είναι να συνεχιστεί το καθεστώς της ασυδοσίας».

Την ερχόμενη Δευτέρα Δευτέρα, στις 3 το μεσημέρι λήγει η προθεσμία συμμετοχής στο διαγωνισμό και στις αρχές Αυγούστου θα διεξαχθεί η δημοπρασία εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα με τις 65 προσφυγές που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, όπως σημείωσε και ο κ. Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «τα σχήματα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να καταθέσουν ενημερότητες και αξιόπιστες εγγυητικές επιταγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: