Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ το έχουν στο αίμα τους να εμπλέκονται σε λίστες φοροφυγάδων

 image


Αυτήν τη φορά σειρά είχε ο Χρ. Σκλαβούνης, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του Κυριάκου, στο σπίτι του οποίου έκαναν έφοδο οι διωκτικές αρχές
Φαίνεται ότι είναι στο… DNA της Νέας Δημοκρατίας και των κορυφαίων στελεχών της η εμπλοκή σε λίστες ξένων τραπεζών με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονται από εισοδήματα αδήλωτα στην Εφορία. Πρώτος και καλύτερος, ο άνθρωπος του Σαμαρά, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου, το όνομα του οποίου φιγουράρει στα περιβόητα Panama Papers!

Καινούργιο φρούτο, ο εκλεκτός του διαδόχου του Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης, τον οποίο τοποθέτησε τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της ΝΔ, ορίζοντάς τον μάλιστα υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης! Και προφανώς τον συνέστησε στον διάδοχο ο Σαμαράς, αφού ως πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ τον είχε τοποθετήσει τον Μάιο του 2013 πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας!
Πριν αναλάβει το πόστο στη Συγγρού, ο κ. Σκλαβούνης ήταν επικεφαλής επενδύσεων της UBS στην Ελλάδα. Στο σπίτι, λοιπόν, του στενού συνεργάτη του νυν και του πρώην προέδρου της ΝΔ έκαναν έφοδο στις 4 Ιουλίου ελεγκτές του ΣΔΟΕ με αστυνομικούς, στο πλαίσιο διευρυμένης έρευνας για υπόπτους φοροδιαφυγής, με στόχο να σπάσουν τον τοίχο της μυστικότητας που έχουν στήσει ελβετικές τράπεζες. Και κατασχέθηκαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακοί δίσκοι.
1.000 οι ύποπτοι φοροφυγάδες
Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από πληροφορίες για λογαριασμούς του υποκαταστήματος της UBS στη Γενεύη που περιέχονται σε CD, το οποίο οι γερμανικές αρχές αγόρασαν το 2012 και στη συνέχεια το έδωσαν και στην Αθήνα. Με διασταυρώσεις ανάμεσα σε αριθμούς λογαριασμών και ημερομηνίες γέννησης που περιέχονται στη λίστα αυτή και σε εγχώρια αρχεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, οι έλληνες ελεγκτές έκαναν μια λίστα με 1.000 ύποπτους φοροφυγάδες, δηλώνουν άτομα που γνωρίζουν την έρευνα και προσθέτουν ότι κάποιοι έχουν ήδη συμφωνήσει για διακανονισμούς. Οι ελεγκτές διερευνούν, επίσης, τον ρόλο της UBS και των τραπεζιτών της. Και ελπίζουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία λογαριασμών από τα γραφεία της UBS στη Ζυρίχη και στο Λουγκάνο και από τη δραστηριότητά της στο Λουξεμβούργο και στη Σιγκαπούρη.
Εξάλλου, το 2012 οι αρχές του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας αγόρασαν ένα CD με στοιχεία λογαριασμών της UBS, συνολικής αξίας 3,5 δισ. γαλλικών φράγκων (3,6 δισ. δολ.). Η UBS πλήρωσε 300 εκατ. σε διακανονισμό με το γερμανικό κρατίδιο το 2014, αλλά η Γερμανία μοιράστηκε τις πληροφορίες και με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ελλάδα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέες έρευνες.
Ζήτησε βοήθεια από τον Λιου ο Τσίπρας
Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε στο τραπέζι την ανά­γκη συνεργασίας με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και με το FBI για το ζήτημα της UBS, προκειμένου να διερευνηθούν υποθέσεις που σχετίζονται με τη UBS και αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι το κόμμα της φοροδιαφυγής!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε να πέσει κάτω η αποκάλυψη της εμπλοκής του υψηλόβαθμου στελέχους της ΝΔ στις λίστες της ελβετικής τράπεζας UBS για διαφυγή αδήλωτων χρημάτων. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ της ΝΔ δείχνει ξεκάθαρα πως η ΝΔ είναι το κόμμα των offshore, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής.
Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013 ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπευθύνου για τον Τομέα Ανάπτυξης.
Τρανή απόδειξη ότι για τη ΝΔ η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι έκθετοι για μία ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό». Και σε δεύτερη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Χαρδούβελης, Παπασταύρου, Σκλαβούνης, οικογένεια Μητσοτάκη, Χριστοφοράκος: Αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συ­μπεθεριάζανε»!
Πηγη: makiskouris.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: