Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αναπλήρωση του ΕΚΑΣ


  
Με συντριπτική πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που προβλέπει κοινωνικά μέτρα για την αναπλήρωση από την απώλεια του ΕΚΑΣ.

Τη ρύθμιση υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ -το οποίο ζήτησε την επαναφορά όλου του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους- που δήλωσαν «παρών».

Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων:

- Απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για απώλειες από 30 ευρώ από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας.

- Ένταξη για απώλειες από 110 ευρώ και πάνω στην Κάρτα Αλληλεγγύης.

- Διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

- Διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους, αυτόν με το μικρότερο εισόδημα.

Υπερψηφίστηκαν, επίσης, με μεγάλη πλειοψηφία, οι τροπολογίες που αφορούν την παράταση ισχύος 45 ημερών για το Αγγελιόσημο και την εκτύπωση από την Τράπεζα της Ελλάδος των ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα.

Οι τροπολογίες είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική για το «ηλεκτρονικό έγκλημα», σχετικά με την ποινικοποίηση πράξεων ρατσιστικής και ξενοφοβικής φύσης.

Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχέδιου έγινε μέσα σε συναινετικό κλίμα, με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο να κάνει δεκτές ενστάσεις και προτάσεις κομμάτων και να προχωρά σε βελτιωτικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: