Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - Μέρκελ σε Μητσοτάκη: «Ξέχνα τις εκλογές»

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Η εντολή της Γερμανίδας Καγκελαρίου στον νέο πρόεδρο της ΝΔ και το άγνωστο παρασκήνιο



Τις τελευταίες εβδομάδες εξαφανίσθηκε ξαφνικά το καθημερινό αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές τώρα, που συνοδευόταν και με... εντολή προς το Μαξίμου.
Μιλιά από τη Συγγρού για προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές έχουν φύγει από το λεξιλόγιο των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ. 
Τα ερωτήματα πολλά… Τι συνέβη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέκρουσε πρύμναν; 
Κάτι θα πρέπει να συνέβη για να γίνει στροφή 180 μοιρών από τη μόνιμη επωδό «εκλογές εδώ και τώρα» για τη... σωτηρία της χώρας.
Σίγουρα η αναστροφή δεν είναι καθόλου τυχαία. Την προκάλεσε η εντολή που πήρε από τη γερμανίδα καγκελάριο στη μισάωρη τετ-α-τετ συνάντηση που είχε μαζί της στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). 
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, η Άνγκελα Μέρκελ απαίτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεχάσει τις εκλογές, τονίζοντάς του με κατηγορηματικό τρόπο ότι μέχρι τις γερμανικές εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος του 2017, θέλει ηρεμία στην Ελλάδα και όχι απρόοπτες εξελίξεις και καταστάσεις που θα έχουν αντίκτυπο στη γερμανική κοινωνία και θα θέσουν σε κίνδυνο την επανεκλογή της. Και υποσχέθηκε στον Μητσοτάκη ότι μετά τις εκλογές θα συζητήσουν για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, όπως και τα... αιτήματα για στήριξη των θέσεων του αδελφού κόμματος, της ΝΔ, μην ξεχνώντας και τους δεσμούς που είχε ο πατέρας του με τη Γερμανία.
Την εντολή της Μέρκελ την υλοποίησε αυθωρεί και παραχρήμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τα «εκλογές τώρα» και «φύγετε» μπήκαν στο συρτάρι! 
ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: